Latvijas musulmane: Rietumu civilizācija ir ļauna

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasMeitene nikābā
Meitene nikābā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas musulmanes publikācija Facebook par to, rietumu civilizācija ir ļauna un vietējā augsne – indīga, radījis sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Islāmticīgās Latvijas iedzīvotājas Līgas Fātimas Legzdiņas paziņojums sociālajos tīklos par to, ka ļauna ir tikai rietumu civilizācija, raisījis sašutuma vilni, raksta nra.lv.

Līga Fātima Legzdiņa, Latvijas pirmās zemūdenes komandiera Hugo Legzdiņa mazmeita ir viena no trim Latvijā dzīvojošajām sievietēm, kuras nēsā nikābu. 27 gadus vecā latviete pārgāja islāma ticībā pēc brauciena uz Ēģipti.

Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

Pērn komentētājs, kurš publicēja aizvainojošu komentāru rakstā par Legzdiņu "Latviete — musulmane atklāti pastāsta par attieksmi pret islāmticīgajiem Latvijā" tika sodīts ar 140 stundām piespiedu darba.

Pērn Legzdiņa informēja, ka situācijā, ja Latvijā tiks aizliegta nikāba nēsāšana, viņa vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

"Aicinu ierasties mošejā, iepazīties ar brāļiem un māsām, lasīt Korānu un saprast, ka ļauna ir tikai Rietumu civilizācija, ja tur arī bija kas slikts, tad no vietējās indīgās augsnes izdīdzis," — rakstīja Legzdiņa savā lapā Facebook (patlaban šī publikācija ir slēgta vai nodzēsta).

Domājams, šis viedoklis pausts sakarā ar nesenajiem teroraktiem Spānijā, atbildību par kuriem uzņēmās teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

Uz Legzdiņas publikāciju negatīvi reaģēja uz šo paziņojumu.

"Tā ir, Latvijā dzīvo arī latviešu musulmaņi, kuri mācās, strādā, nēsā burkas, nevienu neapdraudot. Viņi ir tikai pret Rietumu civilizāciju."

​Atmiņā atausa arī Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs, kurš apsūdzēts par nelikumīgu dalību bruņotajā konfliktā Sīrijā.

"Kad nākamreiz gribēsies parunāt par "miera reliģiju", atcerieties, ka kustības Rīgas nodaļas līderis devās karot uz ISIS".

Ziņu lente
0