Prezidenta kanceleja nolēmusi slēpt datus par darbinieku algām

© Pixabay / Bru-nOФинансовые расчеты
Финансовые расчеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kautrīgie valsts darbinieki ir aizvainoti par sašutuma pilniem komentāriem internetā, kuros tiek apspriesti viņu ienākumi, tāpēc viņu algu un prēmiju summas nolemts slēpt.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Latvijas prezidenta kanceleja nolēmusi slepenot darbinieku algu, piemaksu un prēmiju apmērus, jo uzskata to par "neaizskaramo privāto dzīvi", raksta avīze Dienа.

Kancelejas vadītājs Arnis Salnājs ir pārliecināts: atsevišķu personu zinātkāre nav iemesls ielauzties personiskajā dzīvē un publicēt informāciju, norādot konkrētu ierēdņu vārdus, kuri turklāt saņem aizvainojošus komentārus internetā publicētajos materiālos par viņu atalgojuma izmēru.

Portfelis ar dokumentiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ierēdņu algas Latvijā varētu kļūt anonīmas

Vienlaikus kancelejas algu fonds šogad ir pieaudzis par trešo daļu – no 1,41 milj. eiro pērn līdz 1,87 milj. eiro šogad.

Prezidenta kancelejas darbinieku "kautrība", iespējams, skaidrojama ar sabiedrības negatīvo reakciju pēc ziņām par to, ka viņiem ik mēnesi izmaksātas treknas piemaksas un prēmijas par summu vairāk nekā 2500 eiro apmērā mēnesī nevis par konkrētiem sasniegumiem, bet gan vienkārši "atbilstoši darba izpildes novērtēšanas rezultātiem".

Pēc tam acīmredzot tika pieņemts lēmums slepenot ziņas par piemaksām, prēmijām, naudas balvām un konkrētu darbinieku algām un to izmaiņām.

Oficiāli pamatojot šo lēmumu, prezidenta kanceleja minēja vairākus iemeslus, tostarp arī to, ka informācija par naudas balvām un algām tiek pieprasīta tikai "ziņkārības" dēļ. Tāpat Salnājs atzīmēja, ka 2015. gadā prezidenta kancelejas darbinieku atalgojuma ikmēneša izmērs bijis par 8% mazāks nekā 2008. gadā.

Šī gada 30. jūnijā prezidents Raimonds Vējonis nodeva atkārtotai izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā par valsts pārvaldes iekārtu, kuri paredzēja, ka "iestādes visām amatpersonām un visiem darbiniekiem aprēķināto atalgojumu un citas pienākošās naudas summas katru mēnesi jāpublicē iestādes mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu, ja likums nenosaka citādi".

Ziņu lente
0