ss.lv piekrita Valsts ieņēmumu dienesta prasībām

© Sputnik / Sergey MelkonovMāris Kučinskis
Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VID panāca vēlāmo: sludinājumu portāls ss.lv sniegs dienestam klientu IP adreses, kuri izvietoja vietnē sludinājumus par automašīnu pārdošanu.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Sludinājumu portāls ss.lv piekritis sniegt nepieciešamo informāciju Valsts ieņēmumu dienestam (VID), paziņojis premjerministrs Māris Kučinskis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Pēc viņa teiktā, pārrunu process veiksmīgi noslēdzies un bija panākta vienošanās, ka VID saņems informāciju no ss.lv un "bēgšanas no Latvijas" nebūs.

Tāpat premjers aicinājis turpmākai savstarpējai saprašanai un kopīgam darbam "tīrākas Latvijas veidošanai".

ss.com - Sputnik Latvija
Ja nu tās būtu bijušas narkotikas: strīds par ss.lv slēgšanu turpinās

"Tikai kopīgi varam izmainīt sistēmu, kas saka, ka maksāt nodokļus, neskaitās labi,"- sacīja Māris Kučinskis.

Domēna vārds ss.lv augusta sākumā tika atslēgts pēc VID pieprasījuma saistībā ar portāla atteikšanos sniegt paskaidrojumus par automašīnu pārdevējiem. VID interesējās par tirgotāju IP, kuri izvieto portālā 3-5 sludinājumus, lai salīdzinātu šo informāciju ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datu bāzi un tādējādi atrast tirgotājus, kuri izvairās no nodokļu nomaksas.

Portāla īpašnieki vērsušies auditorfirmā PricewaterhouseCoopers, lai risinātu strīdu, taču VID paziņoja, ka spēkā esošie normatīvie akti neparedz iespēju izmantot mediāciju administratīvā strīdā ar nodokļu maksātāju.    

Ziņu lente
0