Politika

No Latvijas mācības "Rietumi 2017" novēros trīs pārstāvji

© Sputnik / Виктор ТолочкоСовместные белорусско-российские учения на полигоне "Брестский"
Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija saņēmusi uzaicinājumu no Krievijas un Baltkrievijas novērot Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Rietumi 2017" un nosūtīs divus novērotājus un Latvijas militāro atašeju Maskavā.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Latvija plāno nosūtīt trīs pārstāvjus Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību "Rietumi 2017" novērošanai, kas notiks 14.-20. septembrī Baltkrievijas teritorijā.

Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Rietumi 2017" – dāvana Baltijas rusofobiem

Valsts ĀM paziņoja, ka Baltkrievija nosūtījusi uzaicinājumu diviem novērotājiem no Latvijas, savukārt Krievija aicinājusi Latvijas militāro atašeju Maskavā.

Tāpat ĀM paudusi cerību, ka novērotāji varēs saņemt adekvātu un pilnīgu informāciju par mācību gaitu. Iepriekš premjers Māris Kučinskis informēja, ka mācību "Rietumi 2017" novērošanai Latvijai nepietiek ar Baltkrievu puses uzaicinājumu, kas tika saņemts augusta sākumā – nepieciešams arī uzaicinājums no Krievijas.

Baltijas valstis vairākkārt pauda satraukumu saistībā ar gaidāmajām mācībām. Piemērām, Lietuvas Aizsardzības ministrija sagatavojusi pārskatu par nacionāliem apdraudējumiem, kurā par īpašiem draudiem Baltijas valstīm un Polijai citu starpā tika nosauktas mācībās "Rietumi 2017". Arī Igaunijas Aizsardzības ministrija nav izslēgusi starpgadījumus mācību laikā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs arī apgalvoja, ka mācību "Rietumi 2017" gaitā mēdz būt dažādi notikumu attīstības varianti – no Krievijas karaspēka izvešanas no Baltkrievijas, kur tie ieradīsies uz mācībām, līdz iespējai, ka Krievija "ievedīs armiju uz Baltkrieviju un aizmirsīs to tur." Tomēr vēlāk viņš paziņoja, ka pēc sarunām ar Baltkrievijas kolēģi Minskā saņēmis visas atbildes mācību jautājumos un neraizējas par provokācijām.

Ziņu lente
0