VID un ss.lv konflikts turpinās jau pusotru gadu

© Sputnik / Sergey MelkonovVID vadītāja Ilze Cīrule
VID vadītāja Ilze Cīrule - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusotra gada laikā Valsts ieņēmumu dienests nav panācis kompromisu ar sludinājumu vietnes ss.lv īpašniekiem, lai arī citas vietnes dienestam sniegušas informāciju par automašīnu pārdevējiem.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau pirms pusotra gada pieprasīja portāla ss.lv rīcībā esošo informāciju par automašīnu pārdevējiem, taču uzņēmēji atteikušies no sadarbības ar nodokļu dienestu, pastāstīja VID vadītāja Ilze Cīrule LTV pārraidē Rīta panorāma .

Lielākā sludinājumu vietne Latvija — ss.lv bloķēta domēna zonā.lv par atteikumu sniegt VID fizisko un juridisko personu datus, kuri publicējuši sludinājumus portāla nodaļā "vieglie auto". Patlaban vietne pieejama pēc adreses ss.com, tās īpašnieki vērsušie pie audita kompānijas Pricewaterhouse Coopers, lai noregulētu konfliktu ar valsti.

Latvijas bijušais premjerministrs, Saeimas deputāts Vilis Krištopāns - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais premjers pastāstījis, kā izvest valsti no bedres

VID vadītāja pastāstīja, ka strīds ar komersantiem sācies jau 2016. gada sākumā, kad iestāde pieprasījusi informāciju, taču atbildi nav saņēmusi.

Cīrule piebilda, ka reāli protokoli sastādīti šī gada martā. Šajā laikā dienests sapratis, ka kompromisu atrast nav izdevies.

VID vēlējies saņemt automašīnu tirgotāju IP adreses,  kuri portālā publicē vairāk nekā 3-5 sludinājumus. Pēc tam iestāde salīdzinātu informāciju ar CSDD datu bāzēm, lai atklātu negodprātīgos tirgotājus, kuri izvairās no nodokļu maksāšanas.

Cīrule pastāstīja, ka VID lūdzis informāciju arī no citiem portāliem. Visi pārējie portāli pieprasītos datus iesnieguši.

Viņa atzīmēja, ka portālam nav izvirzītas neizpildāmas prasības, lai arī ss.lv ir liels portāls un pieprasītās informācijas apjoms bija vērā ņemams.

VID ģenerāldirektore uzsvēra, ka nenomaksāto nodokļu summa lietotu automašīnu tirdzniecības jomā sasniedz aptuveni 50 miljonus eiro, tāpēc tas "ir nopietns arguments, lai sakārtotu šo jomu".

Ziņu lente
0