Vladimirs Pozners: cilvēki nemēdz apmesties uz dzīvi Jūrmalā

© Guillaume SpeurtCilvēki Jūrmalas ielās
Cilvēki Jūrmalas ielās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists uzskata kūrortu par labu vietu atpūtai un izklaidei.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Cilvēki nemēdz apmesties uz dzīvi Jūrmalā, tā ir vieta atpūtai, krievu žurnālists  Vladimirs Pozners pastāstīja intervijā radio Baltkom.

"Cilvēkam, kurš šeit nestrādā un nedzīvo, bet gan vienkārši atpūšas, brauciens uz Latviju un Jūrmalu ir kaut kas nostalģisks, kā atgriešanās jaunībā. Šurp brauc atpūsties un gūt prieku. Tomēr nezinu nevienu, kas būtu šeit apmeties uz visiem laikiem," — Poznera teikto citē Mixnews.lv.

Дом в Брюсовом переулке - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji uzpērk dārgos dzīvokļus Krievijā

Ja Jūrmala attīstīsies tādā pašā virzienā, pēc dažiem gadiem turp dosies daudz lielāks skaits cilvēku no elitārām aprindām, atzīmēja žurnālists.

"Kad ierodos Jūrmalā, sastopu daudzus cilvēkus, kuri pieder pie radošās inteliģences. Daži no maniem draugiem ir jaunā konkursa Jūras pērle iniciatori, jo šeit ierodas "sabiedrības krējums". Ja tā turpināsies, brauks aizvien vairāk cilvēku, un šī vieta būs vēl pievilcīgāka," — uzskata Pozners.

Starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāla Jūras Pērle pirmizrāde Jūrmalā sekmīgi noritēta 31. jūlijā un 1. augustā. Publika ar sajūsmu sagaidīja slavenos māksliniekus, teātra un kino zvaigznes, kas izpildīja skatītāju iemīļotās dziesmas.

Žurnālists atsauva atmiņā arī kūrorta pagātni padomju laikos.

"Ļoti labi atceros, kā padomju laikos Rīga un Jūrmala, kā arī to apkaime patiešām piesaistīja padomju inteliģenci ar to, ka tā bija kā Eiropa. Tas nebija tāpat kā apmeklēt Uzbekistānu! Baltija valdzināja padomju cilvēkus. Atceros, visu laiku bija strīdi starp tiem, kam patika Palanga Lietuvā un Jūrmala Latvijā. Daudzi tomēr izvēlējās tieši Latviju," — apgalvoja Pozners.

Ziņu lente
0