Latvijā nogādāta Kanādas militārā tehnika

© CC BY-NC-ND 2.0 / Latvijas armija / Gatis Dieziņš (Jaunsardzes un informācijas centrs) / Kanādas bruņoto spēku tehnikaLatvijā nogādāta Kanādas militārā tehnika
Latvijā nogādāta Kanādas militārā tehnika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas ostā ieradušies ap simts Kanādas Bruņoto spēku militārdienējošo, kā arī militārā tehnika un ekipējums.

RĪGA, 13.augusts — Sputnik. Vakar Rīgas ostā tika nogādāta Kanādas artilērijas baterija, vēsta baltnews.lv ar atsauci uz Latvijas Aizsardzības ministriju.

Artilērijas baterija sevī ietver četras M777 155 mm kalibra haubices un pavadošo tehniku.

Канадская военная техника прибыла в Адажи - Sputnik Latvija
Latvijā nogādāta NATO militārā tehnika un bataljona ekipējums

Tāpat Latvijā ieradušies ap simts Kanādas Karaliskās artilērijas 1.pulka militārdienējošie.

Tehnika tiks pārvietota uz Ādažu militāro bāzi. Līdz ar to Aizsardzības ministrija brīdina par iespējamiem satiksmes ierobežojumiem un lūdz vadītājus izturēties pret to ar saprotamību.

Kanādas tehnika tiks iesaistīta pavasara mācību nodarbībās, kā arī starptautiskajās militārajās mācībās "Sudraba bulta".

​Jūnija sākumā Latvijā ieradās spāņu armijas militārā tehnika: Leopard tanki, kājnieku kaujas mašīnas Pizarro, kā arī tehniskā atbalsta un loģistikas transports.

Varšavā 2016.gada jūlijā notikušajā NATO samitā tika pieņemts lēmums par Ziemeļatlantijas alianses austrumu flangā — Polijā un Baltijas valstīs — četru starptautisko bataljonu izvietošanu.

Starptautiskais bruņoto spēku bataljonu Latvijā veido karavīri no Kanādas, Polijas, Itālijas, Spānijas, Slovēnijas un Albānijas. Šo specvienību vada Kanāda.

Bataljona uzturēšanai tiks piešķirti 8,9 miljoni eiro.    

Ziņu lente
0