Lidl varētu kļūt par Supernetto konkurentu

© Daniel Leal-Olivas / AFPЛоготип сети супермаркетоа Lidl
Логотип сети супермаркетоа Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidl supermārketu tīkla ienākšana Latvijas tirgū varētu radīt nopietnu triecienu Supernetto tīklam un mazajiem veikaliem, taču minimālās algas kāpums tos ietekmēs daudz nopietnāk.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Vācu supermārketu tīkla Lidl ienākšana Latvijas tirgū varētu iedragāt Supernetto pozīcijas, jo kļūs par tiešu konkurentu, paziņoja LTV intervijā Lauksaimniecības tirgus stimulēšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Логотип сети супермаркетов Lidl на фасаде крыши магазина - Sputnik Latvija
Juris Paiders: no Lidl ienākšanas nav jābaidās

Pēc Gulbes viedokļa, tādu tīklu stāvoklis kā, piemēram, Sky, pēc Lidl atnākšanas neizmainīsies, jo viņi orientējas uz dažādām pircēju grupām.

Tāpat viņa uzskata, ka līdz ar Lidl atnākšanu mainīsies arī tirdzniecības tīklu un piegādātāju attiecības, jo pārrunas varēs rīkot ar vēl vienu partneri. Savukārt pircējiem būs vēl plašāka izvēle, taču, taisnību sakot, tas neatteiksies uz visiem produktiem. Piemēram, svaigu maizi no Vācijas nevedīs, atzīmēja Gulbe.

Viņa uzskata, ka cietīs arī mazie ģimenes veikaliņi.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs Latvijas Radio 4 intervijā tāpat izteica domu, ka Latvijā tiks slēgti apmēram 30% mazo veikalu, taču ne jau konkurences rezultātā ar Lild, bet gan līdz ar minimālās algas palielināšanu līdz 430 eiro.

Pēc viņa viedokļa, gadu pēc pirmā Lidl atvēršanas vietējie ražotāji zaudēs apmēram 5% tirgus. No otras puses, patērētājs iegūs no izdevīgām cenām.

Ziņu lente
0