Laika prognoze: sestdien Latvijā atnāks karstums

© Foto : pixabayОтец с детьми
Отец с детьми - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvdienās sinoptiķi sola vasarīgu karstumu – ilgi gaidītie +30 tomēr ir iespējami.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Jau piektdien sinoptiķi sola mums ilgi gaidīto karstumu līdz +32 grādiem. Savukārt sestdien termometra stabiņš pakāpsies vēl par vienu atzīmi.

Tādējādi, sinoptiķu raizes par to, ka šovasar gaisa temperatūra nebūs augstāka par +30 grādiem, varētu nepiepildīties. Atgādināsim, ka šovasar temperatūras rādītāji pagaidām nav fiksējuši augstāk par prognozēto maksimumu (visaugstākā temperatūra šajā periodā tika reģistrēta Daugavpilī 31. jūlijā un sastādīja +28,8 grādus).

Жара в Афинах - Sputnik Latvija
Karstums Grieķijā uzstādīja jaunu Eiropas rekordu

Tai pašā laikā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti uzdod sev jautājumu: cik reti Latvijā gadās, kad vasara nav lutinājusi mūs ar 30 grādu karstumu? Pēdējos gados mēs esam pieraduši, ka šāds karstums viesojas vismaz daļā mūsu valsts teritorijā.

Piemēram, pirms trīs gadiem šajās dienās Latvijā tika pārsniegts karstuma rekords (4. augustā Ventspilī reģistrēja +37,8 grādus). Taču izrādās, ka ir bijuši gadi, kad temperatūra nebija sasniegusi atzīmi +30, un tā nav tik unikāla parādība.

Pēdējo reizi tas notika 1993. gadā, kad Ainažos reģistrēja maksimumu +28,9. Saskaņā ar sinoptiķu novērojumiem, pēdējo 30 gadu laikā Latvijā tik auksta vasara bijusi trīs reizes.

Ziņu lente
0