Intervija

Andrejs Elksniņš: es nestrādāšu ar cilvēkiem, no kuriem sagaidu naža dūrienu mugurā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radio Baltkom intervijā Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pastāstīja par savu kadru politiku, par attiecībām ar koalīcijas partneriem un par atkritumu vākšanas plāniem.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Jaunais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pastāstīja radio Baltkom ēterā par sava darba pirmajiem mēnešiem Daugavpils mēra amatā.

Jūnija beigās Elksniņš parakstīja rīkojumu par pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka Vladimira Gudakovska atstādināšanu no dienesta pienākumu izpildīšanas uz trīs mēnešiem. Jūlija sākumā pilsētas mērs paziņoja, ka septembrī varētu nebūt pagarināts darba līgums ar Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadītāju Reini Jokstu.

Pēc viņa vārdiem, kopš pašvaldības vēlēšanām viņš nav atlaidis nevienu cilvēku.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš - Sputnik Latvija
Elksniņam padomā viltīgs plāns kā sarunāties ar žurnālistiem krievu valodā

"Viņi visi raksta atlūgumus pēc pašu vēlēšanas. Ja ir saņemts ziņojums, ka policijas priekšnieks pārkāpis likumu, ko tad man – skatīties uz viņu vai? Reģionālās slimnīcas vadītājam beidzas līgums septembrī. Te ir jautājums par to, kuru es redzu šajā amatā pēc viņa, vai cilvēks tiek galā ar saviem pienākumiem. Gada laikā slimnīcai ir pusotrs miljons eiro zaudējumu, trūkst 50 speciālistu. Ja ir cits kandidāts, kurš apgalvo, ka tikšot galā ar šīm problēmām, kādēļ nedot viņam iespēju? Kad darbinieki zina, ka viņiem kaut kas nav kārtībā, viņi vēlas aiziet bez dienesta sodiem, pēc pašu vēlēšanās," — uzsvēra Daugavpils mērs.

Uz jautājumu, cik pareizi ir ļaut darbiniekiem, pret kuriem ir šādas pretenzijas, vienkārši rakstīt iesniegumu pēc pašu vēlēšanās, Elksniņš atbildēja, ka tāds nu ir likums.

"Visos momentos, kur mums ir aizdomas par korupciju, mēs iesniedzam materiālus tiesībsargājošajām iestādēm," — teica viņš.

Viņš atzīmēja, ka kadru jautājumi ir saistīti arī ar uzticību starp darba devēju un darbinieku.

"Es nestrādāšu ar cilvēkiem, kuri bijuši "Vienotības" Daugavpils barotavas, tā saucamās Latgales partijas politiskie ielikteņi, un no kuriem man, kā pilsētas domes vadītājām jābaidās no naža dūriena mugurā," — teica viņš.

Uz jautājumu, vai viņš plāno apstiprināt amatos savus domubiedrus, no kuriem viņš nesagaida naža dūrienu mugurā, Elksniņš atbildēja apstiprinoši. 

"Jā, tai skaitā. Taču te ir jāskatās uz profesionalitāti. Amati ir jāieņem atbilstošas kvalifikācijas cilvēkiem. Ja viņi netiek galā – uz redzēšanos. Un te nav svarīgi – draugs, brālis, savedējs. Katrā iestādē tiek organizēts konkurss, es tiekos ar pretendentiem un izdaru secinājumus. Man ar viņiem būs jāstrādā, un tā ir mana atbildība," — teica viņš.

Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs - Sputnik Latvija
VVC izteica pretenzijas Daugavpils deputātam par apsveikumiem krievu valodā

Uz jautājumu par to, vai viņš negaida nodevību no koalīcijas partnera Riharda Eigima, kurš pats kādreiz bijis Daugavpils mērs, Elksniņš atbildēja noraidoši: pēc viņa viedokļa, sadarbība ar "Mūsu partiju" ir stabila, un starp komandas locekļiem ir sadalītas atbildības jomas.

Tāpat Elksniņš atbildēja uz pilsētniekus uztraucošo jautājumu par to, kas veiks atkritumu vākšanu. Neapmierinošs atkritumu vākšanas operatora Clean R darbs bijis viens no svarīgākajiem jautājumiem priekšvēlēšanu cīņā Daugavpilī. Pēc Elksniņa vārdiem, atkritumus vāks pašvaldība, kura šim mērķim iepirks vai īrēs aprīkojumu, izmantojot no dabas resursu nodokļa iegūtos līdzekļus.

Valsts valodas centrs, pēc Elksniņa vārdiem, pagaidām nav izvirzījis viņam pretenzijas sakarā ar latgaļu valodas izmantošanu sociālajos tīklos un tikšanos laikā ar pilsētas iedzīvotājiem.

Ziņu lente
0