Edgars Grope Maskavā: talantīgs bezkauņa

© Sputnik / Alexey TikhomirovУчастник проекта "Ты супер! Танцы" Эдгарс Гропе
Участник проекта Ты супер! Танцы Эдгарс Гропе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik korespondents apciemoja projekta "Tu esi super! Dejas" dalībnieku no Latvijas.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Jau pavisam drīz, rudens sākumā, NTV ēterā darbu sāks jauns starptautisks projekts "Tu esi super! Dejas", veidots sadarbībā ar informācijas aģentūru Sputnik. Tas būs veltīts dejām, bet par balvām sacentīsies talantīgi bērni no bijušām PSRS valstīm. Uz Maskavu devies vienpadsmit gadus vecais Edgars Grope, lai cīnītos par uzvaru Latvijai. Mēs ar operatoru aizbraucām ciemos pie Edgara, lai iepazītos tuvāk, un paskatītos, kā viņš dzīvo Krievijas galvaspilsētā.

Kur dzīvo "superbērni"

Uz pāris mēnešiem projekta dalībnieki apmetušies vienā no Maskavas viesnīcām netālu no pilsētas centra. Dažas galvaspilsētas ievērojamākas vietas var redzēt pa logiem, bet pāri ielai ir neliels zaļš parks ar dīķi.

Pieaugušais un bērns saules rietā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiesībsargs un bāriņtiesas strīdējās par audžubērniem

Viesnīcā ir divvietīgi omulīgi numuri. Kafejnīca pirmajā stāvā noteiktā laikā nodrošina brokastis, pusdienas un vakariņas bērniem un pieaugušajiem, kas pavada jaunos konkursantus. Taču klusuma, kas parasti piemīt viesnīcām, tur, kur dzīvo "superbērni", nav ne tuvu. Jau pirmajā stāvā var manīt, ka šajā vietā uz ilgu laiku apmetusies skaļa un jautra kompānija. Šeit bērni pastāvīgi griežas pie telekompānijas pārstāvjiem, kuri, pēc visa spriežot, regulāri dežurē pie ieejas.

Īstais bērnu mākslas epicentrs atrodas augšējā, trīspadsmitajā stāvā. Kāds jau gaitenī sācis izstaipīšanās vingrinājumus, cits met kūleņus. Foajē pilnā sparā mēģina deju. Šajā stāvā no numuriem izveidotas klases, vienā no tiem ir štābs. Tur skatās televizoru, zīmē, satiekas, iepazīstas, vienojas par kaut ko. Mudž dzīvība.

Taču Edgara štābā nav. Mēs viņu neatradām arī mēģinājumu klasēs. Un pat gaiteņos Edgara nebija. Tad mēs uzzinājām, kurā numurā viņš dzīvo, un klauvējām pie durvīm. Jau drīzumā mums paradījas iespēja pārliecināties, ka šim bērnam ir ļoti savdabīgs raksturs.

Bezkauņa ar Baltijas akcentu

Durvis atvēra smaidoša sieviete. Viņu sauc Mārīte Šīre, un viņa ir sociālā darbiniece. Stingrā Mārīte pavada Edgaru no Rīgas bērnunama. Un tieši viņas pastāvīgā uzraudzībā Edgars, kā mēs ceram, kļūs par starptautiskā televīzijas projekta zvaigzni.

Mārīte priecājas žurnālistiem un smaida. Mēs esam pirmie preses pārstāvji, kuri apmeklēja nākamo zvaigzni. Izrādās, ka Edgars guļ, kaut gan iepriekšējā vakarā viņš aizmiedzis ne īpaši vēlu. "Iespaidu ir pārāk daudz," — spriež Mārīte un modina puiku. Mēs pieklājīgi protestējam — labāk atgriezīsimies vēlāk.

Bet Edgars jau pamodies. Un, manuprāt, viņš par mums nemaz nepriecājas. Kas tie ir par onkuļiem? Varbūt policija? Un uz visiem mūsu jautājumiem viņš atbild ar izsmalcinātu latviešu akcentu: "Nezinu!" Turklāt šajā replikā sadzirdama ievērojama daļa nekaunības, kas mums pazīstama, piemēram, pēc filmas "Republika ŠKID" vai pēc Gavroša tēla. Tāda laba bezkaunība, pareiza.

© Sputnik / Alexey TikhomirovProjekta "Tu esi super! Dejas" dalībnieks no Latvijas Edgars Grope.
Участник проекта Ты супер! Танцы Эдгарс Гропе - Sputnik Latvija
Projekta "Tu esi super! Dejas" dalībnieks no Latvijas Edgars Grope.

Mazais breika dejotājs stāv mums priekšā, aplūko savu čību purngalus un top skaidrs, ka nedz runāt, nedz fotografēties viņš negrasās.

"Kas tad nu?— sasit rokas Mārīte. — Bērns patiesībā ir ļoti draudzīgs un gudrs. Ļaujiet man par viņu pastāstīt."

Saiešanās talants

Edgars ir vecākais no pieciem bērniem. Divi zēna brāļi un māsa dzīvo tajā pašā bērnunamā, vēl viena māsa dzīvo atsevišķi. Bērniem ir dažādi uzvārdi. Bērni dzīvo bērnunamā tikai pusgadu.

"Edgars atnāca pie mums tikai februārī, — saka Mārīte. — Mēs uzreiz pamanījām, ka viņam patīk dejot. Taču Edgars pārsteidza visus kāda bērna dzimšanas dienā. Bērni rādīja apsveikuma priekšnesumus. Edgars sāka dejot. Tas bija kaut kas neiedomājams. Kā izrādījās, viņš no pirmās klases nodarbojas ar dejām. Kad parādījās iespēja uzstāties šovā un iziet atlasi, viņam piedāvāja: "Edgar! Iesim taču, varbūt pamēģināsim? "Un aizgājām. Tāpēc mēs esam šeit."

Mārīte stāsta, ka Edgaram ļoti patīk nodarboties ar sportu. Viņš ir aktīvs, draudzīgs. Viņam patīk sarunāties, iegūt jaunus draugus. Mums tāds iespaids nav radies. Taču ir skaidrs, ka Mārīte ir pārliecināta par saviem vārdiem. Izrādās, jau Maskavā Edgars runāja ar taksometra vadītāju. "Kad mēs braucām no lidostas, Edgars sāka sarunāties ar vadītāju, — saka Mārīte. — Edgars ļoti gribēja zināt visu, ko viņš redzēja ceļojuma laikā. Viņš var bez problēmām sarunāties ar pieaugušajiem, taču labāk patīk runāties ar vienaudžiem". Pats Edgars sarunā neko nav teicis, izņemot "Nezinu". Tikai pēc laba brīža viņš piekrita atstāt tautiešiem savu video uzrunu. Tomēr, iespējams, tas tiešām nav viegli, kad kā sniegs uz galvas nāk slava.

Domāju, ka Edgars Grope ir dalībnieks ar sarežģītāko un vienlaikus spilgtāko raksturu. Patiesībā Edgaram ir gan dejotāja, gan saziņas talants. Taču apdāvinātais zēns itin labi var paslēpt savas superspējas. Jebkurā gadījumā es turēšu īkšķus par Edgaru. Tas ir ļoti interesants dalībnieks, ticiet man.

Ziņu lente
0