Lidl ienākšana Latvijā saasinās konkurenci par darba spēku

© Daniel Leal-Olivas / AFPLidl
Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu lielveikalu tīkls Lidl konkurēs ar esošajiem Latvijas tīkliem ne tikai par pircējiem, bet arī par darbiniekiem – darbs mazumtirdzniecības nozarē nav populārs.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Vācu veikalu tīkla Lidl ienākšana Latvijas tirgū saasinās tirdzniecības nozarē cīņu par darbiniekiem, teica Latvijas Pārtikas produktu tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis  Latvijas Radio intervijā.

Nesen Rīgas mērs Nils Ušakovs apstiprināja, ka Rīgas mikrorajonā Purvciems plānots atvērt pirmo Lidl veikalu valstī. Taču Krūzītis uzskata, ka Lidl ienāks Latvijas tirgū, visdrīzāk, ar desmit veikaliem uzreiz. Par to liecina tīkla prakse visā pasaulē, tostarp Lietuvā: pērn Lidl atvēra valstī 15 veikalus desmit lielākajās pilsētās.

Hipermārketā Lidl. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Iveta Grigule: Lidl ienākšana - slikta zīme Latvijas lauksaimniekiem

Lidl darba uzsākšana Latvijā varētu iekustināt tirgu, pastiprināt konkurenci, kas varētu noderēt esošajiem tirgotājiem, teica Krūzītis.

Pēc viņa vārdiem, tirdzniecības nozarē visiem tirgus dalībniekiem nepietiek darbinieku. Lidl nebūs viegli atvērt daudz veikalu un apmācīt daudz darbinieku, tādēļ saasināsies cīņa par darba spēkiem.

Viņš atzīmē, ka Lidl atnākšana, pirmām kārtām, skars lēto veikalu segmentu. Šobrīd šī segmenta līderis ir Supernetto veikalu tīkls (viens no Rimi formātiem), kā arī Maxima.    

Ziņu lente
0