Skandāls ringā: latviešu cīnītājs izgājis cīkstēties džihādistu himnas pavadījumā

© Foto : facebook / Edgars SkriversLatviešu cīnītājs Edgars Skrīvers
Latviešu cīnītājs Edgars Skrīvers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijā jauktās cīņas mākslas turnīrā cīnītājs no Latvijas izgājis ringā teroristiskā grupējuma ISIS dziesmas pavadījumā.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Latviešu cīnītājs Edgars Skrīvers parādījās ringā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" slavas dziesmas "Salil al-Sawarim" pavadījumā, vēsta portāls jauns.lv.

Incidents noticis Zviedrijā, "Battle OF Botnia" turnīra laikā.

Organizatori atļāvuši sportistam izmantot šo dziesmu, jo nezināja, kas tā ir par kompozīciju. Par dziesmas jēgu turnīra vadībai paziņoja skatītājs, kurš saprot arābu valodu.

Pirms un pēc cīņas, kurā latvietis uzvarēja, viņš pacēla augšā labās rokas rādītājpirkstu. Islāmā šis simbols nozīmē, ka pastāv viens Dievs, un tas ir Allāhs.

Skrīvers neslēpj to, ka viņš pieder pie islāma ticības, taču apgalvo, ka neatbalsta islāma radikālismu.

"Es esmu sportists, un mans mērķis ir gūt rezultātus sportā. Ne es pirmais, ne pēdējais sportists, kurš pieņēmis islāmu. Mums visiem zināms Muhameds Alī, kurš arī bijis musulmanis, " teica cīnītājs.

Latvietis apgalvo, ka nav zinājis, kas tā par dziesmu, un vēl jo vairāk nav nojautis, ka tai varētu būt sakars ar teroristisko grupējumu.

"Man patika šī dziesma, un es nolēmu to izmantot. Tas tika saskaņots ar turnīra organizatoriem, tādēļ man prātā nevarēja ienākt, ka tas ir slikti, " teica Skrīvers.

Šobrīd varas iestādes nodarbojas ar incidenta izmeklēšanu.    

Ziņu lente
0