Latvijā militārajā bāzē iekļuvušajiem krieviem piesprieda cietumsodu

© Pixabay/ Daniel_B_photosTiesneša āmurs
Tiesneša āmurs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsoņi Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko atzīti par vainīgiem iekļūšanā militārajā bāzē Ādažos, taču cietumā viņi neaizkavēsies.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Kaut gan spriedums lietā par divu Krievijas pilsoņu iekļūšanu militārajā bāzē Ādažos 2015.gadā tika gaidīts pirmdien, tiesnese radusi iespējamu paziņot to jau vakar, paziņoja viens no apsūdzētajiem, Vladimirs Lindermans.

Prokurors pieprasīja notiesāt Aleksandru Kurkinu un Andreju Popko, piespriežot tiem sešus mēnešus ilgu cietumsodu katram, savukārt Lindermanam kā līdzdalībniekam — 200 stundas piespiedu darbā.

Latvijas armija - Sputnik Latvija
Latvijas prokuratūra pieprasa brīvības atņemšanu diviem Krievijas pilsoņiem

Beigu beigās Rīgas rajona tiesa nolēma mīkstināt soda mēru: Kurkinam un Popko piesprieda 3 mēnešu un 27 dienu cietumsodu katram. Tā kā faktiski tas ir laiks, kuru viņi pavadījuši brīvības atņemšanas iestādēs pēc aizturēšanas, tas nozīmē, ka savu termiņu viņi jau ir izcietuši.

Vladimiru Lindermanu tiesa pilnībā attaisnoja. Kā uzsvēra pats Lindermans, tā jau ir trešā tiesa, kuru viņš uzvarējis Drošības policijai.

Notiesātie negrasās piekrist spriedumam un sola iesniegt apelāciju.

2015.gada vasarā nacboli Kurkins un Popko iekļuva Ādažu bāzē ar pretkara plakātiem un bukletiem NATO mācību laikā. Sākumā Drošības policija to klasificēja kā "terorismu un spiegošanu", taču vēlāk piekrita uzskatīt to par huligānismu.

Aizstāvība uzstāj, ka apsūdzēto rīcība bijusi politiska akcija.    

Ziņu lente
0