Gulbenes novada karjerā noslīka bērns

© Foto : pixabay.com / AntraniasGlābšanas riņķis
Glābšanas riņķis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīspadsmit gadus vecs zēns peldējās trīs biedru kompānijā.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. 13 gadus vecs zēns aizvakar peldoties noslīcis Gulbenes novada karjerā.

Četri bērni peldējās karjerā, kad zēns sācis slīkt, pastāstīja Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inta Šaboha telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes". Trīs zēni mēģinājuši glābt savu biedru, taču nespēja izvilkt viņu no ūdens.

Uz vietu ieradušies glābēji atraduši bērna līķi apmēram sešu metru attālumā no krasta. Uz vietas veiktie reanimācijas pasākumi nav devuši rezultātus.

Бэби-бокс - Sputnik Latvija
1. augustā tiks slēgts baby-box Jelgavā

Kopš vasaras sezonas sākuma Latvijā noslīkuši 46 cilvēki. Pērn VUGD no ūdens izvilkusi 110 noslīkušos, kas uz vienu cilvēku ir vairāk, nekā gadu iepriekš. Šaboha iepriekš skaidrojusi, ka patiesībā noslīkušo ir daudz vairāk — statistikā nonāk tikai tie, kurus izvelk VUGD darbinieki. "Ja slīkonim sniedz palīdzību citas struktūras, tad tie netiek atspoguļoti mūsu statistikas datos, " paskaidroja viņa.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik, Latvija šobrīd ieņem pirmo vietu Eiropā pēc noslīkušo skaita uz vienu iedzīvotāju.

"Mums uz katriem 100 tūkstošiem ūdenī iet bojā seši, dažreiz pat septiņi, astoņi cilvēki. Salīdzinājumam, Anglijā noslīkst mazāk par vienu cilvēku uz 100 tūkstošiem, Skandināvijā tas ir viens vai divi cilvēki. Tātad mūsu situācija ir gandrīz desmit reizes sliktāka, " atzīmēja Latvijas Peldēšanas federācijas vadītājs Aivars Platonovs.

Līdz ar siltā laika iestāšanos VUGD kārtējo reizi atgādina, ka aizmāršīga un neuzmanīga uzvedība uz ūdens var vest pie traģiskām sekām, kā arī aicina rūpīgāk pieskatīt bērnus. 

Ziņu lente
0