Rīgā tiks atvērts Lidl veikals

CC BY 2.0 / Alper Çuğun / LidlВ гипермаркете Lidl
В гипермаркете Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidl supermārketu tīkls atnāk Latvijā – Rīgas mērs Nils Ušakovs apstiprināja, ka Rīgas rajonā Purvciemā plānots atvērt pirmo Lidl veikalu valstī.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Nils Ušakovs apstiprināja, ka Purvciemā tiks atvērts vācu tīkla Lidl veikals.

Rīgas Purvciema mikrorajonā ieplānota liela mēroga koku izciršana. Sešas kļavas, divpadsmit liepas, trīs egles, piecus bērzus, pīlādzi, vītolu un kastani plānots nocirst, lai to vietā uzbūvētu tirdzniecības centru. Taču, rajona iedzīvotāji uzskata, ka apkārtnē jau ir pietiekoši daudz veikalu un iestājas pret koku izciršanu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā apsolīja, ka kokus Purvciemā centīsies saglabāt, kā arī apstiprināja, ka veikals, ko plāno uzbūvēt ir vācu tīkla Lidl supermārkets.

Komentētāju viedokļi dalās: vieni priecājās, ka pilsētā parādīsies jauns supermārkets ar nedārgām precēm, citi jautāja, kādēļ to jābūvē tieši šajā rajonā, savukārt trešie skeptiski vērtēja arī pašu Lidl.

Lidl ir viens no lielākajiem tirdzniecības tīkliem pasaulē, pēc veikalu skaita tas atrodas piektajā vietā, piekāpjoties vien amerikāņu 7-Eleven un Walmart, Nīderlandes Spar un franču Carrefour.

Пустые полки в супермаркете Prisma - Sputnik Latvija
Rīga atvadās no Prismas: pircēji iztukšo veikalu plauktus

Lidl veikali ir visās ES valstīs, izņemot Latviju un Igauniju. Pērnā gada vasarā Lietuvā tika atvērti pirmie 15 tīkla tirdzniecības centri. Supermārketu atvēršanas dienā pirmie pircēji ieņēma vietu rindā divas un pat trīs stundas iepriekš. Lidl mēģināja ienākt Latvijā tūkstošgades pirmajos desmit gados un pat iegādājās septiņus zemesgabalus Rīgā, lai tur uzbūvētu veikalus, taču pēc tam pārskatīja savus plānus un pārdeva zemi.

2016.gadā Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Hendriks Danusēvičš prognozēja, ka Lidl veikali neatvērsies Latvijā nākamo divu gadu laikā. Atzīmēsim, ka šajā gadā somu supermārketu tīkls Prisma paziņoja, ka aiziet no Latvijas un Lietuvas, jo neredz tīkla izaugsmes perspektīvas.

Ziņu lente
0