Irish Sun: Īrija izdos bijušo policistu Latvijai

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īrija piekritusi izdot Latvijai bijušo policistu Juri Vingri, kuru notiesāja par slepkavību, kaut gan viņš apgalvoja, ka Rīgas cietumā viņu var nogalināt.

RĪGA, 26.jūlijs – Sputnik. Bijušais policists no Latvijas, kuru notiesāja par izvarotāja slepkavību, tiks izdots Latvijai, raksta Irish Sun.

Juris Vingris, bijušais Latvijas policijas darbinieks, tiks izsūtīts uz Latviju oktobrī, pēc tam, kad viņa sieva dzemdēs bērnu. Šādu lēmumu pieņēma izdošanas klausīšanās laikā, kur Vingris protestēja pret savu atgriešanos valstī.

Meksika - Sputnik Latvija
Pēc 52 dienām Rīgas cietumā students no Meksikas atgriezies dzimtenē

Viņa advokāts Kiarans Malholands apgalvo, ka Vingris iepriekš nodarbojās ar lietām, kuras bijušas saistītas ar organizētu noziedzību, tādēļ Rīgas centrālē viņu var nogalināt. Pēc viņa vārdiem, Vingris pārcēlās uz dzīvi Īrijā, lai sāktu dzīvi no jauna.

Pērnā gada 29. jūlijā tika izdots Eiropas aresta orderis Vingra apcietināšanai. Viņu apsūdzēja piekaušanā un noslepkavošanā. Saskaņā ar orderi 2002. gadā Vingris un vēl trīs policisti piekāva divus vīriešus, Jāni Vedzi un Valēriju Čubreviču, atriebjoties par paziņas izvarošanu. Piekaušanas rezultātā Čubrevičs miris.

2003. gadā Vingris bija attaisnots, taču 2007. gadā tiesas lēmums tika atcelts, un viņam piesprieda sešu gadu cietumsodu. Šajos gados viņš paspēja aizbraukt uz Īriju.

Ziņu lente
0