Bēgļi nevar nokļūt kursos lietussargu trūkuma dēļ

© Sputnik / Oksana DzadanPatvēruma meklētāju centrs Mucenieki. Foto no arhīva
Patvēruma meklētāju centrs Mucenieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā nonākušie bēgļi nav gatavi skarbajai Baltijas vasarai un cieš jaku, lietusmēteļu un lietussargu trūkuma rezultātā; sabiedriskā organizācija lūdz palīdzību.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. "Muceniekos" trūkst daudzu elementāru lietu, kas palīdzētu migrantiem iekļauties sabiedrībā, piemēram, apģērbu un apavu, raksta Skaties.lv.

Tāpēc sabiedriskā organizācija Drošā Māja aicina iedzīvotājus ziedot nevajadzīgos garderobes priekšmetus. Īpaši vajadzīgi ir sieviešu apģērbi, lietusmēteļi, 36-40 izmēru sieviešu apavi, apakšveļa, bērnu ratiņi, pārtika zīdaiņiem vecumā līdz sešiem mēnešiem, pastāstīja organizācijas vadītāja Sandra Zalcmane.

Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā - Sputnik Latvija
Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā

Turklāt migrantiem vīriešiem trūkst gumijas pludmales čību, vasaras apģērbu un apavu. Nav arī lietussargu: to trūkuma dēļ bēgļi nav spējuši tikt līdz apmācības kursiem Rīgā.

Turklāt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) apgalvo, ka problēmu ar centra iemītnieku apgādi nepastāv un nekādi ziedojumi nav vajadzīgi: viņus pietiekami nodrošina ar pārtiku, bet drēbes piegādā Rīgas lietotu apģērbu veikals, ar kuru noslēgts līgums. Bēgļiem tur atļauts par brīvu izvēlēties garderobes priekšmetus un apavus.

Pagājušajā nedēļā Latvijā ieradās vēl četri sīrieši, kas atstājuši valsti karadarbības dēļ. Tādējādi Latvija pieņēmusi jau 346 bēgļus no tai piešķirtās kvotas — 531 cilvēka.

Ziņu lente
0