Ies karsti: kāpēc vajadzētu apmeklēt Red Hot Chili Peppers koncertu

© Amy Harris/Invision/APЧад Смит из группы Red Hot Chili Peppers во время выступления
Чад Смит из группы Red Hot Chili Peppers во время выступления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvojas karstākais šīs vēsās vasaras notikums - nopelniem bagāto huligānu Red Hot Chili Peppers koncerts - jaunā lieliskā albuma The Getaway prezentācija.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik, Milēna Jasinska. 27. jūlijā Lucavsalā ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies supergrupa no ASV – Red Hot Chili Peppers. Publiku iesildīs latviešu indīroka grupa "Carnival Youth" un elektroniskās mūzikas fankpopa apvienība no ASV – "Knower".

Paskaidrosim, kāpēc nedrīkst palaist garām sezonas karstāko notikumu.

1. Roks, fanks, psihodēlika, smagais metāls, panks, reps: Red Hot Chili Peppers virtuozi kombinē dažādus stilus un izšķiļ patiesas aizrautības dzirksteles. Solistu solīdais vecums jautrību nemaitā. Nepilnu 55 gadu vecumā vokālists Entonijs Kīdiss un basists Maikls "Flī" Balzari ir lieliskā fiziskā un radošā formā, tāpēc koncertos "iet vaļā" tikpat skaisti kā pirms 20 gadiem.

© Brent N. Clarke/Invision/APRed Hot Chili Peppers
Музыкальная группа Red Hot Chili Peppers - Sputnik Latvija
Red Hot Chili Peppers

2. Red Hot Chili Peppers ierodas Latvijā vispasaules turnejas ietvaros, kas seko pērnvasar izlaistajam albumam The Getaway. Albumu, kurš sacēla traci hitu parādēs visā pasaulē un iekaroja pirmo vietu Billboard labāko relīžu čārtā, fani dēvē par vienu no spilgtākajiem un oriģinālākajiem visā "piparu" karjerā un atzīmē, kas enerģētiski tas nepiekāpjas grupas slavenākajiem albumiem – Californication un Stadium Arcadium. Diskā dominē minimālistiski aranžējumi, un Entonija Kīdisa vokālā skan briedums.

Пресс-конференция фестиваля Summertime, на фото Инесе и Диана Галанте - Sputnik Latvija
Summertime: festivāls ar Eiropas šiku

3. Red Hot Chili Peppers ir viena no sekmīgākajām grupām rokmūzikas vēsturē pēdējo triju gadu desmitu laikā. Prēmijas Grammy septiņkārtējie laureāti pārdevuši vairāk nekā 85 miljonus albumu eksemplāru visā pasaulē, pieci ieguvuši multiplatīna disku statusu. 2012. gadā Red Hot Chili Peppers tika uzņemti rokenrola Slavas zālē. 2014. gadā "pipari" parādīja, ko spēj, prestižajā Superkausa futbola mačā (tajā dziedāt ir īpašs gods): kompozīcijas Give It Away instrumentālā daļa noskanēja fonogrammas ierakstā, taču solists Entonijs Kīdiss dziedāja pats.

4. "Piparu" skandalozākais gājiens – uzstāšanās kailiem ar garām zeķēm uz ģenitālijām. Par tamlīdzīgu soli viņi pirmo reizi izšķīrās karjeras rītausmā koncertā strīptīza klubā, kad izpildīja Džimija Hendriksa hitu Fire. Uz skatuves griezās kailas meitenes, tāpēc Kīdisa ierosinājumu uzstāties kailiem grupas dalībnieki aizrautīgi uztvēra. Iznāca drosmīgi, oriģināli un neprognozējami.

"Līdz šim jau spēlējām bez krekliņiem un apzinājāmies kailuma spēku un skaistumu uz skatuves," – skaidroja Kīdiss savā autobiogrāfijā "Rētu zirnekļtīkls".

Vēlāk "pipari" ne vienu reizi vien atkārtoja savu varoņdarbu uz skatuves, un pielūdzēji katrā koncertā vēl joprojām gaida pārsteigumus. Pērn sensāciju radīja dziesmas Go Robot klips, kurā Entonijs Kīdiss bija redzams kails, no galvas līdz kājām nokrāsots baltā krāsā. Ķermeņa intīmās vietas sedza plastmasas futrālītis, un tēla galvenos elementus veidoja balti cimdi un cepure

5. Red Hot Chili Peppers nes Kalifornijas siltumu, kā tik ļoti pietrūkst Latvijas iedzīvotājiem.

Ziņu lente
0