Miljons budžetam: ministrijas tiek aicinātas taupīt uz transporta rēķina

© Sputnik / AlexTikhomirovФлаг Латвии на правительственном автомобиле
Флаг Латвии на правительственном автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts iestādes varēs ietaupīt aptuveni miljonu eiro no budžeta līdzekļiem, ja atteiksies no automašīnu nomas un izmantos Saeimas autobāzi.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Izdevumu samazināšanai Saeimas Publisko izdevumu komisija piedāvā ministrijām pakāpeniski atteikties no jauno automobiļu iegādes un nomas, raksta skaties.lv.

Skaidrās naudas saņemšana bankomātā - Sputnik Latvija
ES fondu kavēšanās var negatīvi ietekmēt budžeta izpildes rezultātus

Tā vietā ministrijām tiek piedāvāts izmantot Saeimas Autobāzes pakalpojumus. Saskaņā ar Saeimas komisijas datiem, atteikšanās no automobiļu nomas ļautu ietaupīt aptuveni miljonu eiro budžeta naudas gadā.

Pēc komisijas vadītāja Andra Bērziņa teiktā, tas arī ļaus palielināt Saeimas Autobāzes slodzi, kas jau vairākkārt tika kritizēta par dīkstāvēm. Tomēr jau tagad zināms, ka aptuveni puse resoru atteikušies no šī piedāvājuma.

Saskaņā ar Valsts kancelejas direktora Jāņa Citkovska teikto, pārējie ir gatavi izskatīt pāreju uz Saeimas autoparka izmantošanu tajā gadījumā, ja tas būs ekonomiski izdevīgāk.

"Ministrijas mums norāda, ka tās ir vērtējušas jau iepriekš. Ir salīdzinātas izmaksas Saeimas autobāzei ar privātā sektora alternatīviem piedāvājumiem. Tie ir jautājumi, pie kuriem pašai Saeimas autobāzei ir jāstrādā," — teica Citkovskis.

Projektu kritizējusi bijušā Saeimas Publisko izdevumu komisijas vadītāja Elīna Siliņa. Viņa norāda, ka pieredze rāda, ka lētāk braukt ar taksometru, nevis ar Saeimas auto.

"Saeima grib kļūt par taksometra pakalpojumu piedāvātāju bez konkurences. Bet tā nebūt nav gatava šādam pakalpojumam," — uzsvēra Siliņa. Saeimas autobāzē pašlaik ir 74 transporta vienības un tās budžets sastāda 2,4 miljonus eiro.

Ziņu lente
0