Baltijas jūrā notiek Eiropas robežsargu mācības

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasBaltijas jūrā mācības. Foto no arhīva
Baltijas jūrā mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Robežsardzes un krasta apsardzes aģentūra Baltijas jūrā veic jūras robežas uzraudzības mācības ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas piedalīšanos.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Šodien Baltijas jūrā, pie Ventspils notiek Eiropas Robežsardzes un krasta apsardzes aģentūras (Frontex) mācības Baltic Exercise 2017, vēsta Valts Robežsardzes mājas lapa.

Mācību laikā plānots praksē izmēģināt aizdomīgu kuģu novērošanu un izsekošanu ar dažādu novērošanas sistēmu izmantošanu, informācijas apmaiņu starp dalībvalstu nacionālajiem koordinācijas centriem, interesējošo kuģu atrašana ar satelītu attēlu izmantošanu.

Aviācijas bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs - Sputnik Latvija
Krievija un Ķīna veiks savstarpējas militārās jūras mācības Baltijas jūrā

Mācībās piedalās Valsts Robežsardzes personāls un tehniskie līdzekļi — helikopteri un peldlīdzekļi, Nacionālo bruņoto spēku helikopters, Valsts policijas pretterorisma specvienība "Omega", Polijas robežsardzes patruļas kuģis, Latvijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālie koordinācijas centri.

Galvenais mācību uzdevums ir pārbaudīt teorētiskās un praktiskās iemaņas to dalībnieku un līdzekļu vidū, veicot jūras robežas uzraudzību.    

Ziņu lente
0