Politika

Elksniņam padomā viltīgs plāns kā sarunāties ar žurnālistiem krievu valodā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts valodas centrs neatļauj Daugavpils mēram sarunāties ar žurnālistiem krievu valodā preses konferences laikā, taču mediju jautājumi nepaliks neatbildēti.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Valsts valodas centra (VVC) pretenziju dēļ, Daugavpils dome vairs nerīkos preses konferences, raksta Gorod.lv.

Pagājušajā nedēļā jaunievēlētais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš saņēma vēstuli no VVC. Vēstulē mēram pieprasīja paskaidrojumus par to, kādēļ preses konferences laikā viņš atbildēja krievu valodā uz žurnālista jautājumu, kurš bija to uzdevis krievu valodā.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs nolēmis nopietni ķerties pie jaunā Daugavpils mēra

Elksniņš pieņēma uzmanībai šo piezīmi un… atcēla preses konferences. Pareizāk būtu teikt, pārdēvēja tās par tikšanos ar pilsētniekiem. Tā kā tagad vietējie mediji (vairums no kuriem ir krievvalodīgi) varēs uzdot jautājumus mēram un saņemt atbildes krievu valodā.

Zālē atradīsies tulkotājs, kurš būs gatavs pirmās nepieciešamības gadījumā pārtulkot dalībnieku jautājumus un atbildes latviešu valodā. Turklāt, lai pavisam sevi nodrošināt no pretenzijām, mērijas darbinieki sarunājās ar žurnālistiem savā pusdienu pārtraukumā.

Taču pagājušās nedēļas laikā VVC parādījusies vēl viena pretenzija pret Elksņiņu — pilsētas iedzīvotāju informēšanai Facebook viņš izmanto ne tikai valsts valodu, bet arī svešvalodu. Gaidīsim, kā Daugavpils mērs atbildēs uz šo piezīmi.    

Ziņu lente
0