Politika

Valdība: kopš gada sākuma naturalizējušies 399 cilvēki

© SputnikLatvijas republika pase
Latvijas republika pase - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Absolūtais vairākums, jeb 70% ir krievu tautības cilvēki, 15% baltkrievu, 2% ukraiņu; 51% ir vidējā izglītība, 32% augstākā, 15% pamatizglītība.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. Valdība apstiprināja Latvijas pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā 84 personām, seši no tiem ir nepilngadīgi, vēsta Ministru Kabineta preses dienests.

Absolūtajam vairākumam ir krievu tautība: šādu bijis 70%. 15% ir baltkrievi, 2% ukraiņi, pārējie bija lietuvieši, poļi un citu nacionalitāšu pārstāvji.

Kultūras ministre Dace Melbārde - Sputnik Latvija
Kultūras ministre: pilsonība ir jānopelna

Vairāk nekā pusei, jeb 51% ir vidējā izglītība, 32% augstākā, 15% pamatizglītība. Kopā no gada sākuma pilsonību šādā veidā saņēmuši 399 cilvēki.

Valdība atgādina, ka kopš 1995.gada naturalizējās 144 914 cilvēki, visvairāk 2005.gadā. Toreiz par Latvijas pilsoņiem kļuva 19 169 cilvēki. Pērn naturalizācijas kārtā pilsonību ieguva 987 cilvēki.

Iepriekš Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka Saeimas rudens sesijā viņš plāno uzstāties ar likumdošanas iniciatīvu, lai nepilsoņu jaundzimušie bērni Latvijā varētu kļūt par valsts pilsoņiem jau no piedzimšanas brīža.

Pretējs viedoklis ir premjerministram Mārim Kučinskim: pēc viņa vārdiem, pilsonība nevar būt dāvana. Kultūras ministre Dace Melbārde arī uzskata, ka pilsonību ir jānopelna.    

Ziņu lente
0