Rīgā sākusies Koru olimpiāde: dziesmas skanēs visu nedēļu

© Sputnik / Динара НикифороваВыступление участников 3-ей Европейской олимпиады хоров
Выступление участников 3-ей Европейской олимпиады хоров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ieradušies vairāk nekā 10 tūkstoši dziedātāju no visas pasaules, kuri piedalīsies 3. Eiropas Koru olimpiādē.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. 16. jūlijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā bija dots oficiālais starts 3. Eiropas Koru olimpiādei. Vairāk nekā 10 tūkstoši dziedātāju piedalīsies nacionālajā Grand Prix Rīga 2017 – dziedās ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Rēzeknē un Cēsīs.

Pasākumu atklāja valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš visiem dalībniekiem novēlēja skanīgu balsi, un Latvijas iedzīvotājiem un viesiem noteikti izbaudīt muzikālos priekšnesumus.

Eiropas Koru olimpiāde notiek reizi divos gados. Pasākuma ideja un mērķis ir ar dziesmas palīdzību saprast un pieņemt dažādas tautas, apvienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgās sacensībās. Pasākumi un koncerti, kuros tiks iesaistīti 200 kori un 12 tūkstoši dziedātāju no visas pasaules, plānoti Rīgā un lielākajā Latvijas pilsētās no 16. līdz 23.jūlijam.

Uzstāšanās olimpiādes un Grand Prix Rīga 2017 ietvaros varēs dzirdēt ne vien koncertu laukumos, bet arī baznīcās, parkos, skvēros un pat Centrālajā stacijā. Tiek plānoti, gan maksas, gan bezmaksas koncerti. Sestdien LTV tiešajā ēterā varēs noskatīties konkursu Eurovision Choir of the Year, un grandiozais fināla koncerts notiks 23. jūlija vakarā Arēnā Rīga.

Laipni lūgti Vērmanes dārzā

Ja jums vairāk patīk pasākumi svaigā gaisā un jūs nebiedē esošā vasara, tad laipni lūgti Vērmanes dārzā – šeit būs atvērts Koru olimpiādes parks. Sāks savu darbu Eiropas Koru olimpiādes informācijas centrs, Vērmanes dārza estrādē notiks starptautiski sadraudzības koru koncerti. Koncerti norisināsies otrajā dienas pusē no plkst. 16:00 līdz 20:00, sākot ar 17.jūliju. 20., 22. un 23.jūlijā koncerti paredzēti arī no rīta.

Eirovīzija Gada koris - Sputnik Latvija
Jūlijā Rīgā notiks koru Eirovīzija

Tāpat Vērmanes dārzā paralēli muzikāliem notikumiem gadatirgū Made in Riga 2017 būs iespēja iegādāties vietējo meistaru preces. Tiks piedāvāti amatnieku izstrādājumi no Rīgas un tās apkārtnes, sudraba un dzintara rotājumi, šalles un lakati, lina drēbes, adīti izstrādājumi, keramika un ādas izstrādājumi. Pārdošanā būs arī konfektes no ogu sulas, saldējums un rieksti.

Gadatirgus strādās līdz 23.jūlijam katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00.

Izņemot tradicionālus koncertus un sacensības, 20.jūlijā Rīgā notiks Koru olimpiādes dalībnieku gājiens. Pasākums plānots plkst. 17:00, stundas laikā dalībnieki ies no Rīgas pils pa Pils ielu līdz Doma laukumam, tālāk pa Kaļķu ielu pie Brīvības pieminekļa, kur, protams, izpildīs kopīgu dziesmu.

Ar detalizētāku pasākumu programmu var iepazīties mājaslapā.

Ziņu lente
0