Siltuma nebūs: nedēļas laika prognoze Latvijai

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasДождь
Дождь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī nedēļa īpašas pārmaiņas nenesīs: Latviju atkal gaida mainīgs mākoņu daudzums, vēsas dienas un, protams, lietus.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Aizvadītā nedēļa iepriecināja mūs ar sausām un gandrīz vasarīgām brīvdienām, neņemot vērā vakara vēsumu. Atsevišķos rajonos gaisa temperatūra naktī nokritās līdz +4…+7 grādu atzīmei, kas atsevišķās meteoroloģijas stacijās ļāva piefiksēt aukstuma rekordu 15. jūlijam. 

Šī nedēļa mums atnesīs tikpat mainīgus laikapstākļus: lietainas dienas nomainīs saulainas, savukārt atsevišķās dienās sinoptiķi sola tādu vēsumu, ka, iespējams, tiks pārspēti kārtējie rekordi.

Сильный ветер на набережной в Риге - Sputnik Latvija
Sinoptiķi par laikapstākļiem: Jaungada nakts bija siltāka

Šodien un rīt laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons virs valsts dienvidu daļas: atmosfēras gaisa fronte, kura šķērsos Latvijas teritoriju, atnesīs nelielu lietu. Atsevišķos rajonos nokrišņi gaidāmi līdz pat vakaram. Otrdien un trešdien situācija saglabāsies: debesis klās lietus mākoņi, nokrišņi gaidāmi valsts lielākajā daļā. Gaisa temperatūra rīt un parīt sastādīs +17…+22 grādus, naktī no +8 līdz +10 grādiem. Pirmdien termometra stabiņa atzīme nepārsniegs +20 grādus.

Ceturtdiena, pēc sinoptiķu prognozēm, iespējams, kļūs par sausāko dienu šonedēļ. Jau naktī uz ceturtdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena zona. Mūs gaida daļēji mākoņains laiks, neliels vējš, gaiss iesils līdz +24 grādiem.

Nedēļas beigās no dienvidrietumiem Latvijai pietuvosies zema spiediena zona, un tas nozīmē, ka mūs atkal sagaida lietus. Turklāt, piektdien gaidāmi stipri nokrišņi, brīdina sinoptiķi.

Par brīvdienām sinoptiķi pagaidām runā piesardzīgi, taču visdrīzāk arī tās būs lietainas. Tomēr, ir cerība, ka nokrišņi nebūs pārāk intensīvi. Gaisa temperatūra nedēļas beigās gaidāma dienā +17…+22 grādu robežās, savukārt naktī – no +12 līdz +17 grādiem.

Nelielā aptauja, ko pirms dažām dienām veica sinoptiķis Jānis Trallis Twitter vietnē, parādīja, ko latvieši domā par šo vasaru:

Laikapstākļu speciālists paziņoja, ka pagājusi jau puse vasaras un piedāvāja katram novērtēt šo sezonu Latvijā, izvēloties vienu no četrām atbildēm: lieliskā!, tradicionāla, nevasarīgā un simbolu kopa, kas apzīmē lamuvārdus.

"Līdz šim 61% respondentu vasaru sauc par nevasarīgu vai velta tai kādu lamuvārdu," — šodien konstatēja Jānis Trallis.

Ziņu lente
0