Rīgā aizdedzies un nogrimis katamarāns

© Foto : twitter / AijaKincaПожар на катамаране в Болдерае
Пожар на катамаране в Болдерае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katamarāns ar mastu aizķēra augstsprieguma vadus pie Hapaka grāvja un aizdegās; divpadsmit cilvēki cietuši, tostarp septiņi bērni.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Svētdien Rīgā netālu no Daugavgrīvas šosejas aizdegās no nogrima katamarāns Zingarella, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 16:35. Sākumā tika ziņots, ka aizdegusies jahta.

Ugunsgrēks noticis pie Hapaka grāvja, netālu no jahtu piestātnēm, 200 metru attālumā no krasta, tādēļ, ka katamarāns ar mastu aizķēris augstsprieguma līnijas vadus. Ugunsgrēka platība sastādīja 20 kvadrātmetrus.

No degošā klāja tika izglābti un nodoti mediķiem 12 cilvēki, tostarp septiņi bērni. Negadījuma vietā strādāja deviņas "ātrās" palīdzības brigādes, visi cietušie nogādāti slimnīcā.

 

Kā pastāstījusi Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina, šobrīd iestādei ir informācija tikai par sešiem bērniem: četri bērni atrodas intensīvās terapijas nodaļā, viņu stāvoklis ir smags, taču stabils. Vēl divi bērni atrodas stabilā stāvoklī, vienu no viņiem plāno palaist mājās.

"Apdeguši, toties dzīvi!"

Katamarāns Zingarella ignorēja brīdinošās zīmes, kas uzstādītas Hapaka grāvja krastā, pastāstīja Mixnews.lv kompānijas Latvijas jahta padomes priekšsēdētājs Vladimirs Kuļešovs.

Viņš atzīmēja, ka katamarāns Zingerella pieder viņa jahtklubam. Pēc viņa vārdiem, uz klāja notika privāts pasākums, kurā piedalījās katamarāna kapteinis un viņa ģimenes locekļi.

© REUTERS / twitter / AijaKincaKatamarāna ugunsgrēks Bolderājā
Пожар на катамаране в Болдерае - Sputnik Latvija
Katamarāna ugunsgrēks Bolderājā

Kuļešovs atzina, ka kļuva par negadījuma aculiecinieku, taču norādīja, ka nevar pastāstīt notikuma detaļas. Pēc viņa vārdiem katamarāns aizķēra augstsprieguma līnijas vadus, aizdegās un ļoti ātri nogrima.

Pēc informācijas saņemšanas par ugunsgrēku, no jahtkluba tika nosūtīta laiva, taču tās ierašanās brīdī notikuma vietā jau dežurēja policija un nevienu nelaida klāt.

Sazinoties ar katamarāna kapteini, Kuļešovs noskaidroja, ka visi cilvēki, kuri cietuši ugunsgrēka rezultātā, ir dzīvi.

"Apdeguši toties dzīvi – tas ir pats galvenais, " piebilda Kuļešovs.

Ziņu lente
0