Ostapenko iekļūst Vimbldonas ceturtdaļfinālā

© Foto : twitter / Wimbledon‏Jeļena Ostapenko
Jeļena Ostapenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izcīnīt uzvaru sportistei izdevies vien ar astoto mača bumbu; par iekļūšanu pusfinālā viņa cīnīsies ar amerikāņu tenisisti Vinusi Viljamsu.

RĪGA, 11.jūlijs — Sputnik. Jeļena Ostapenko iekļūst Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ar 13.numuru apveltītā latviete salauza sacensību ceturtās raķetes Elīnas Svitoļinas pretestību no Ukrainas — 6:3, 7:6 (8:6). uzvarai viņai bija nepieciešama 1 stunda un 44 minūtes. Devītajā otrā seta devītajā spēlē Ostapneko bija mača bumbas savā padošanā, taču beigās lieta nonāca līdz taibreikam, kur arī tika izlemts partijas, un līdz ar to arī mača liktenis. Izcīnīt uzvaru izdevās vien ar astoto mēģinājumu.

​Visas spēles laikā latviete izcīnīja 95 punktus, ukrainiete — 85. Jeļenas rīcībā ir trīs reizes vairāk aktīvi izcīnīto punktu skaits — 42 pret 14 — un gandrīz tik pat liela nepiespiesto kļūdu attiecība — 39 un 14.

Ostapenko ceturtdaļfināls kļuva par labākā šī turnīra rezultāta atkārtojumu latviešu tenisistiem: līdz šai pašai stadijai 1994.gadā tikusi Larisa Savčenko.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko uzspēlēs ar 10.numuru amerikānieti Vinusi Viljamsu, kura apspēlēja Anu Koņuhu no Horvātijas. Interesants fakts, ka Jeļena ir dzimusi tajā pašā gadā, kad viņas nākamā pretiniece debitēja Vimbldonā — 1997.gadā. Iepriekš sportistes nav tikušās.    

Ziņu lente
0