"Valdība vilcinās, ārsti dara": streiku apturēs uz vienu dienu

© pixabayĀrsts. Foto no arhīva
Ārsts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par pacientu atbalstu pateicībā un kā pārmetumu valdībai ģimenes ārsti atpurēs streiku un vienu dienu, 12.jūlijā, viņi ārstēs slimniekus kā iepriekš.

RĪGA, 11.jūlijs — Sputnik. Ģimenes ārsti apturēs streiku uz vienu dienu, 12.jūlijā, paziņoja Latvijas ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) valdes loceklis Pauls Princis LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Streika komiteja izsludināja akciju "Valdība vilcinās, ārsti dara", kuras laikā streiks tiks apturēts uz vienu dienu, trešdien, 12.jūlijā. Šajā dienā visi streikojošie ārsti sniegs valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus ierastajā kārtībā.

Доктор - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ārstu streiks: kas ir kapitācija un normālā darba diena
Ar šo akciju ģimenes ārsti vēlās pateikties pacientiem par atbalstu laikā, kad valdība vilcinās ar ārstu prasību izpildīšanu, teica Princis.

Ārstu streiks sākās 3.jūlijā, tajā piedalās vairāk nekā 600 mediķu.

Šodien valdība cer panākt vienošanos ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA) par viņu dalības pārtraukšanu streikā, rakstiski apstiprinot plānus par veselības nozares finansēšanas palielināšanu. Taču, LĢĀA turpinās streiku.

Viena no ģimenes ārstu prasībām ir palielināt kapitācijas summas (izmaksas par pacientiem) palielināšanu par 30%. Veselības ministrija piedāvāja palielināt tajā iekļauto ārstu algu, taču mediķi tam nepiekrīt. Tāpat Veselības ministrijas un ārstu pozīcijas atšķiras arī reformas jautājumā, kura paredz savstarpējo prakšu izveidošanu.    

Ziņu lente
0