Rīgas policistu apbalvos par slīkstoša cilvēka izglābšanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas policista varoņdarbs, kurš izglābis iereibušo britu tūristu no nāves Rīgas kanāla ūdeņos, nepaliks bez apbalvojuma.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja akceptēja lēmumu apbalvot Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes darbinieku Mareku Lucjanovu par slīkstoša cilvēka izglābšanu, informē Rīgas domes mājaslapa.

Šī gada maijā policija saņēma informāciju par to, ka Rīgas kanālā peld cilvēks, iepretim mājai Aspazijas bulvārī 3.

Vīrietis nespēja sasniegt krastu, un vairākas reizes nokļuva zem ūdens bezspēka dēļ, bet glābējiem nebija iespējas ierasties uz notikuma vietas uzreiz, tāpēc RPP Centra pārvaldes kārtībnieks Mareks Lucjanovs nolēma rīkoties patstāvīgi: viņš nekavējoties metās ūdenī un izvilka peldētāju uz krasta.

Cietušajam sniedza pirmo palīdzību – ietina folija segā, un līdz mediķu ierašanās brīdim viņš atradās RPP Centra pārvaldes automašīnā. Izrādījās, ka drosmīgais peldētājs ir Lielbritānijas pilsonis, viņš nolēma papeldēties, kad bija pārāk daudz iedzēris.

Par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību policists saņems prēmiju 60% apmērā no algas.

Peldēties aizliegts

Peldēties nav ieteicams. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija ieņēmusi pirmo vietu Eiropā noslīkušo iedzīvotāju skaita ziņā

Pašvaldības policija brīdina, ka visbiežāk noslīkst bērni un cilvēki reibuma stāvoklī. Bērni nonāk bīstamā situācijā tāpēc, ka vecāki nepievērš viņiem uzmanību, bet dzērāji pārvērtē savus spēkus.

Pērn Rīgas kanālā gandrīz noslīka zēns, kuru izglāba tūrists no Turcijas, bet šopavasar rīdzinieki kopā izglābuši no ledainā ūdens kaķi, taču visbiežāk glābējiem nākas izvilkt no ūdens iereibušos.

Piemēram, maija beigās policija konstatēja, ka pie Centrālā tirgus kanālā peldējās pārītis, kas tādejādi atzīmēja sava dēla dzimšanas dienu, bet jūnija beigās no ūdens izvilka divus franču tūristus.

Ziņu lente
0