Kā ārstēties ārstu streika laikā

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasArsts. Foto no arhīva
Arsts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimenes ārstu protesta akcijas laikā konsultācijas varēs saņemt pa diennakts tālruni vai arī pie dežūrārsta un to palīgiem.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Par to, kur var griezties pēc medicīniskās palīdzības ģimenes ārstu streika laikā, stāsta Nacionālais veselības dienests.

Šodien pusdienlaikā sāksies ģimenes ārstu protesta akcija.

Mediķis - Sputnik Latvija
Rezidentūras mediķi atteikušies aizvietot ģimenes ārstus streika laikā

Streika laikā uz Ģimenes ārstu konsultāciju tālruni 66016001 varēs zvanīt visu diennakti, tai skaitā darba dienās. Zvanot pa šo tālruni varēs saņemt mediķu padomus saaukstēšanās gadījumos, sāpju gadījumā kaklā un ausīs, ja ir augsta temperatūra, caureja, vemšana, nenozīmīgas traumas un hronisku slimību saasināšanās.

Pacientiem ar hroniskām slimībām tiek rekomendēts apspriest ar ģimenes ārstu iespēju saņemt recepti, kura ļauj iegādāties tādu medikamentu daudzumu, kuru pietiktu trīs mēnešu ārstēšanās kursam (šādu daudzumu atļauj izrakstīt normatīvie akti).

Ātrās palīdzības mašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ģimenes ārstu streiks: Veselības ministrija mobilizē rezidentus
Tāpat tiek piedāvāts griezties ģimenes ārsta praksē un palūgt savas pacienta ambulatorās medicīnas kartes izrakstu, kurš iekļauj informāciju par diagnozēm, alerģijām, izmantotajiem medikamentiem un citu informāciju par veselības stāvokli un ārstēšanos. Šāds izraksts par veselības stāvokli sniegs svarīgu informāciju dežūrārstam vai arī speciālistam, pie kura varētu griezties pacients, kad ģimenes ārsts nebūs pieejams. Izraksta un izraksta kopijas izdošanu praksei ir jānodrošina trīs darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Streika laikā tiks nodrošināti dežūrārstu un pediatru pakalpojumi, strādās ārstu palīgu punkti, neatliekamās medicīniskās palīdzības punkti (traumu punkti), uzņemšanas nodaļas un t.t. Plašāka informācija     

Ziņu lente
0