Politika

Elksniņš ievēlēts Daugavpils mēra amatā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņu atbalstīja pieci "Saskaņas" un četri "Mūsu partijas" deputāti, pret nobalsoja seši cilvēki, kuri pārstāvēja Latgales partiju.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. Daugavpils mēra amatā ievēlēts "Saskaņas" saraksta līderis Andrejs Elksniņš, vēsta pašvaldības preses dienests.

Par Elksniņu nobalsoja pieci "Saskaņas" un četri "Mūsu partijas" deputāti, pret bija seši cilvēki, kuri pārstāvēja Latgales partiju.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Nils Ušakovs atkārtoti ievēlēts Rīgas mēra amatā

Pēc 3.jūnija Pašvaldību vēlēšanu rezultātiem Latgales partija, kuras saraksta augšgalā bija pilsētas esošais mērs Jānis Lācplēsis, ieguva vēlēšanās 6 mandātus, "Saskaņa" — 5 un "Mūsu partija" — 4. "Saskaņa" un "Mūsu partija" izveidoja koalīciju, tādēļ Lācplēsis zaudēja savu amatu.

"Saskaņas" un "Mūsu partijas" sadarbības līgums tika parakstīts 7.jūnijā. Saskaņā ar to, mēra amatam tika izvirzīts Elksniņš, un viņa pirmā vietnieka amatam — Rihards Eigims ("Mūsu partija"). Tāpat vienošanās paredz kancerogēno shēmu uzņēmumā Daugavpils siltumtīkli, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līguma un iepriekšējās domes darbības novērtēšanu kopumā.

Tādējādi, "Saskaņa" nonāca pie varas divās lielākajās Latvijas pilsētās — Rīgā un Daugavpilī.

Iepriekš Elksniņš apstiprināja, ka pastāv vienošanās starp "Saskaņu" un "Mūsu partiju", jo abas partijas vieno līdzīgas programmas un vēlme ilgstoši un stabili strādāt komandā.

Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Lembergs no jauna kļuvis par Ventspils mēru un ierosinājis sadalīt Latviju

Par galvenajām sava darba prioritātēm Elksniņš uzskata pašvaldības aptieku izveidošanu pilsētā, bezmaksas transportu, māju iekšpagalmu remontu un pilsētnieka kartes ieviešanu.

Pēc viņa vārdiem, pašvaldību aptiekas ir jāizveido, lai cilvēkiem būtu pieejamas lētākas zāles. Pašvaldība varētu tās izvietot, piemēram, slimnīcā vai poliklīnikā. Tādas aptiekas pārdos medikamentus ar minimālu uzcenojumu, izdevumu segšanai, teica viņš. Elksniņš atzīmēja, ka tas būs mēģinājums izspiest  no farmaceitiskā biznesa privātās kompānijas, kuras izmanto monopola stāvokli.

Ziņu lente
0