Vai Rīga sekos Maskavas piemēram un nojauks Hruščova laiku mājas

© Sputnik / Sergey MelkonovПятиэтажная застройка района Вецмилгравис
Пятиэтажная застройка района Вецмилгравис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas Hruščova laiku ēku renovācijas programma rada interesi arī rīdzinieku vidū, kuri dzīvo piecu stāvu mājās – vai viņu mājas negaida līdzīgs liktenis?

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Padomju laikos uzbūvēto daudzdzīvokļu namu nojaukšanas programma un 1,6 miljonu iedzīvotāju pārmitināšana izraisījusi aktīvas diskusijas, raksta avīze Neatkarīgā. Ko tad saka rīdzinieki, kuri dzīvo Āgenskalna Hruščova laika mājās?

STOP zīme. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ne vairāk kā divi vienās rokās: pašvaldību priekšsēdētājus grib ierobežot

Rīgā, tapāt ka Maskavā, ir daudz pirms 50 gadiem uzbūvēto māju. Pirmajām piecu stāvu mājām Āgenskalna priedēs, saskaņā ar dokumentiem, nākošgad ir jāpārvēršas drupās, taču patiesībā tās izskatās pietiekami labi. Padomju laikos uzbūvētās daudzstāvu mājas ne vienmēr bija vienādi sliktas kvalitātes.

Saskaņā ar dokumentiem 2018. gadā šīm ēkām iestāsies 100% nolietojums un tās ir jānoraksta, tātad jānojauc kā Maskavā un jāuzbūvē jaunas. Taču Āgenskalnā, kā arī citos Rīgas mikrorajonos ar padomju apbūvi nekas tāds nenotiks.

Vēl 2006. gadā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pasūtīja pētījumu. Saskaņā ar tā rezultātiem tika izdarīts secinājums, ka reālai galvaspilsētas dzīvojamā fonda revitalizācijai ir nepieciešama plaša valsts un pašvaldības programma.

Rīgas pašvaldība šogad plāno uzsākt savu palīdzības programmu daudzdzīvokļu māju atjaunošanai. Valsts atbalstu nodrošina finanšu institūcija Altum.

Ziņu lente
0