Politika

CVK apstiprināja Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātus

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальные выборы в Риге 2017
Муниципальные выборы в Риге 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Centrālā vēlēšanu komisija uzskata par nepamatotām sūdzības par vēlēšanu rezultātiem Rēzeknē un paskaidroja Latvijas Zaļās partijas deputātiem, ka neliels balsu trūkums nevar būt par pamatu to pārskaitīšanai.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vienbalsīgi noraidīja sūdzību par vēlēšanu rezultātu atcelšanu Rēzeknes domē, informē CVK mājaslapa

Sūdzību iesniedza "Latvijas Krievu savienības", "No sirds Latvijai" kandidātu sarakstu iesniedzēji, "Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partijas "Vienotība", Latvijas Reģionu Apvienības, "Latvijas attīstībai", Politiskās partijas "Alternative" kandidātu saraksta iesniedzēji. Pēc vēlēšanu rezultātiem, "Vienotības", nacionālā bloka un "Latgales partijas" apvienība ieguva divus mandātus, pārējie sūdzētāji domē nav iekļuvuši.

Мэр города Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Rēzeknes mērs: objektīvi mediji nevar apdraudēt Latviju

Iepazīstoties ar sūdzības saturu, uzklausot sūdzības iesniedzēju pārstāvi un Rēzeknes vēlēšanu komisijas pārskatu, CVK secināja, ka sūdzībā minētie argumenti nav pamatoti un tādēļ vēlēšanu Rēzeknes domē rezultāti nav jāatceļ. Sūdzības satura daļa skar iespējamos kukuļošanas gadījumus un pārkāpumus priekšvēlēšanu aģitācijā, kas nav CVK kompetencē.

Tāpat netika atbalstīta cita sūdzība — par balsu pārrēķinu vēlēšanās Carnikavas domē. Vienīgais arguments bija tas, ka Latvijas Zaļajai partijai pietrūka tikai 23 balsis. CVK atbildēja, ka, neliels balsu trūkums kādam sarakstam nav pietiekams arguments balsu pārskaitīšanai.

Pirmdien, 12. jūnijā, CVK saņēma vēl vienu sūdzību par vēlēšanu rezultātu atcelšanu Olaines novada domē. Tā tiks izskatīta ceturtdien, 15. jūnijā.

Ziņu lente
0