Šadurskis: katrā Rīgas mikrorajonā vajadzīga tikai viena vidusskola

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaIzglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ierosinājis pašvaldībām, tostarp arī Rīgai samazināt vidusskolu un pamatskolu skaitu; pretējā gadījumā mācību iestādes pārņemšot valdība.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Katrā Rīgas mikrorajonā vajadzīga tikai viena vidusskola un dažas pamatskolas, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Viņš atgādināja, ka skolu tīklu visā Latvijā gaida ievērojamas pārmaiņas. Piemēram, Rīgā ir aptuveni 80 vidusskolas, un tas esot pārāk daudz. Galvaspilsētu skolu skaitu, ko, pēc viņa domām, vajadzētu reorganizēt, ministrs nenosauca.

Шадурскис Карлис - Sputnik Latvija
Šadurskis nosaucis par absurdu augstskolu skaitu Latvijā
Šadurskis piebilda, ka nākamajā mācību gadā izmaiņu vēl nebūs, taču līdz martam jātiekot skaidrībā, kāds būs skolu tīkls nākotnē. Izglītības un zinātnes ministrija izstrādās atbilstošas rekomendācijas pašvaldībām, un tām vajadzēšot pieņemt lēmumus par tālākajām darbībām.

Ja pašvaldības neuzklausīs ministrijas ieteikumus, valdībai vajadzēs izvērtēt mācību iestāžu pārņemšanu, skaidroja politiķis.

Ierosinājums veikt Rīgas skolu optimizāciju jau vairākkārt izraisījis Šadurska un Rīgas mēra Nila Ušakova sadursmes. Ušakovs paziņoja, ka šāda politika novedīs pie vienīgās krievu vai latviešu skolas likvidācijas mikrorajonā, un pašvaldība to nevar pieļaut.

Ziņu lente
0