Bondars nesadarbosies ar "Saskaņu" Rīgas domē

© Sputnik / Sergey MelkonovМартиньш Бондарс
Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mārtiņš Bondars nosaucis pašvaldību vēlēšanas Rīgā par negodīgām, ņemot vērā politisko partiju nevienlīdzīgos izdevumus priekšvēlēšanu kampaņām, un noraidīja iespēju sadarboties ar Nilu Ušakovu.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik. Pašvaldību vēlēšanas Rīgā nav iespējams nosaukt par godīgām, paziņoja mēra posteņa kandidāts no Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" Mārtiņš Bondars telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

Tiesa, viņš neuzskata, ka rezultāti būtu viltoti, – Bondars uzsvēra, ka runa ir par politisko partiju nevienlīdzīgajiem izdevumiem priekšvēlēšanu kampaņām.

"Ja vieni izmanto miljonus, lai tiktu pie varas, tādas vēlēšanas nevar saukt par godīgām," – teica Bondars, piebilstot, ka juridiski, "uz papīra" viss ir kārtībā.

Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" apvienotais saraksts Rīgas domes vēlēšanās saņēma 13,66% balsu, ieņemot otro vietu pēc "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" apvienotā saraksta (51,54% balsu).

Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No stagnācijas līdz degradācijai: Ušakovs skarbi kritizē pie varas esošās partijas

Bondars no jauna noraidīja iespēju Rīgas domē sadarboties ar vēlēšanu uzvarētājiem — "Saskaņu"/"Gods kalpot Rīgai", jo tā esot "pavisam citāda domāšana".

Lai arī Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" pārstāvji nepiedalījās memorandā par atteikšanos sadarboties ar partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" bloku, pēc vēlēšanām Bondars paziņoja, ka nesaskatot iespēju formēt koalīciju ar spēkiem, kurus priekšvēlēšanu kampaņas laikā esot aicinājis nomainīt.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Bondars aicināja rīdziniekus "gāzt" pašreizējo mēru Nilu Ušakovu "kā Ļeņina pieminekli" un pat publicēja savā lapā Facebook atbilstošu video.

Ziņu lente
0