Rīgā policija aizturēja izvirtuli, kurš piedāvāja skolniecēm vasaras "darbus"

© Foto : pixabayMeitene. Foto no arhīva
Meitene. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepilngadīgo pavedējs sevi dēvēja par darba devēju un piedāvāja atsūtīt viņam fotogrāfijas peldkostīmos.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Katru vasaru tūkstošiem pusaudžu mēģina nopelnīt naudu pagaidu vai sezonas darbā. Taču atrast darbu vasaras brīvlaikam ir ļoti sarežģīta padarīšana, jo darba devēji nesteidz piedāvāt skolēniem interesantas vakances ar perspektīvām un augstu atalgojumu.

Toties tas ir vislabākais laiks visu veidu krāpniekiem. Kā rāda pēdējais gadījums, pusaudži var iekļūt ne vien negodīgu darba devēju rokās, bet arī riskē nokļūt izvirtuļu redzeslokā.

Taksometrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saspiedīsimies: Rīgā taksometra vadītājs nolika portugāli bagāžniekā

Šādu zemenītes mīlētāju 29.maijā aizturēja Rīgas Valsts policijas darbinieki. Kā izrādījās izmeklēšanas gaitā, 1974.gadā dzimušais  vīrietis nodarbojās ar pusaudžu darba meklējumu sludinājumu vasaras periodam un piedāvāja savus darba devēja pakalpojumus. Interesentiem viņš solīja apmaksātas fotosesijas, taču vispirms nākotnes darba devējam bija nepieciešams saņemt kandidātu fotogrāfijas peldkostīmos. Pārrunas ar skolniecēm izvirtulis  veica kā pa telefonu, tā arī ar e-pasta starpniecību.

Iegūstot skolnieču kontaktus un fotogrāfijas, vīrietis uzsāka ar viņām erotiska rakstura saraksti, ko LR Kriminālkodekss uzskata kā seksuāla rakstura darbības pret nepilngadīgajiem (brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem).

Bērna siluets - Sputnik Latvija
Burkāns vai pātaga: bērnu audzināšanas metodes dažreiz prasa policijas iejaukšanos
Pēc vīrieša aizturēšanas  policijas darbinieki veica viņa dzīvesvietas kratīšanu Pļavnieku mikrorajonā un konfiscēja dažāda veida datu nesējus, kuru saturs tiek pārbaudīts. Aizdomās turamais šobrīd atrodas policijas izolatorā. Kārtības sargi atzīmē, ka iepriekš vīrietis nav nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Pēc policijas datiem, seksuāla rakstura sarakstē vīrietis iesaistījis  daudzas skolnieces, lielākai daļai nav pat 16 gadu. Izmeklēšana šajā lietā vēl turpinās.

Savukārt, policijas darbinieki lūdz būt piesardzīgiem ne tikai pusaudžus, kuri šobrīd meklē vasaras darbus, bet arī viņu vecākus. Lai neuzķertos uz krāpnieku un izvirtuļu āķa, ir jāievēro dažus vienkāršus noteikumus.

1. Nevajag nepazīstamiem cilvēkiem sniegt personīgu informāciju par sevi un saviem ģimenes locekļiem (adrese, personas kods, bankas konta numurs un t.t.).

2. Pirms jūs pieņemat darba piedāvājumu, mēģiniet pārliecināties par to, ka darba devējs ir tas par ko uzdodas.

3. Nesūtiet personīgās bildes nepazīstamiem cilvēkiem.

4. Pārliecinieties, ka darba vieta patiešām oficiāli ir reģistrēta un eksistē.

5. Pirms došanās uz darba pārrunām ar darba devēju, paziņojiet par to vecākiem vai pieaugušajiem, kuriem jūs uzticaties.

6. Pirms darba piedāvājuma pieņemšanas, apspriediet to ar vecākiem vai pieaugušajiem, kuriem jūs uzticaties.

Ja jūs saņēmāt aizdomīgu darba piedāvājumu, tad nekavējoties ziņojiet par to vecākiem un griezieties policijā pa tālruņa numuru 110.

Ziņu lente
0