Bērni bīstamāki par kaķiem: kādu skādi latvieši nodara viens otram

CC BY 2.0 / tico_24 / DropletsŪdens tece. Foto no arhīva
Ūdens tece. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislielāko draudu svešam īpašumam pirmajā pieciniekā iekļuva ūdens tece, automobiļi, bērni, mājdzīvnieki un velosipēdi.

RĪGA, 25.maijs — Sputnik. Apdrošināšanas sabiedrības BALTA veiktā aptauja parādīja, ka visbiežāk latvieši pērk civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu (CTA), jo baidās applūdināt kaimiņus.

Aptaujā piedalījās vairāk nekā 300 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

51% aptaujas dalībniekus visvairāk biedē kaimiņu applūdināšanas risks. To apstiprina arī apdrošināšanas sabiedrības pieredze, jo 92% no visām CTA atlīdzinājuma prasībām ir saistītas ar šķidruma vai tvaiku teces rašanos.

Обручальные кольца - Sputnik Latvija
Latviešu uzvārdi izraisīja apjukumu Jaroslavļas dzimtsarakstu nodaļā

"Šī gada pirmajos četros mēnešos par applūdinātiem mājokļiem BALTA trešajām personām atlīdzībās izmaksājusi jau vairāk nekā 140 tūkstošus eiro. Vidējais atlīdzības apmērs šādos negadījumos sasniedz 700 eiro, taču ir gadījumi, kad nodarītie zaudējumi mērāmi tūkstošos eiro. Šogad lielāko atlīdzību 7500 eiro apmērā izmaksājām par negadījumu, kad, saimniekiem neesot mājās, plīsa ūdens boileris un tika applūdināti ne tikai kaimiņi, bet arī veikals, " stāsta Līva Bogdanova, BALTA Fizisko personu īpašuma produktu vadītāja.

28% aptaujāto, jeb gandrīz katrs trešais, uzskata, ka apdrošināšanu ir jāiegādājas netīšas svešas mašīnas bojājumu izraisīšanas gadījumam, mēģinot novietot savu mašīnu autostāvvietā vai atverot durvis.

10% respondentu vēlas apdrošināt sevi no negaidītiem un neplānotiem izdevumiem, lai segtu izmaksas par kaitējumu, ko radījuši bērni.

Iespējamie mājdzīvnieku radītie kaitējumi: suns uzbrucis garāmgājējam vai kaķis sabojāja īrētā dzīvokļa tapetes, liek aizdomāties vēl 6% aptaujas dalībnieku, un 5% ir noraizējušies, ka, braucot ar velosipēdu, viņi varētu aizķert stāvošu mašīnu vai traumēt garāmgājēju.

Ziņu lente
0