Ja nu rīt sākas karš: Latvijas Banka ir gatava valsts aizsardzībai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde miera laikos aizstāv banku, savukārt, kara vai ārkārtas stāvokļa gadījumā tā tiks iekļauta Nacionālo bruņoto spēku sastāvā.

RĪGA, 24.maijs — Sputnik. Kara gadījumā Latvijas Bankas apsardze metīs visu pie malas un aizstāvēs valsti.

Šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti veic izbraukuma sēdi Latvijas Bankā. Tiks apspriesta Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes loma  valsts aizsardzībā. Piedalīties sēdē ir aicināti Latvijas Bankas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai - Sputnik Latvija
Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai

ziņo Saeimas preses dienests, saskaņā ar likumu par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) kara laikā un ārkārtas situācijās pārvaldes darbinieki tiek iekļauti NBS sastāvā.. turklāt, likuma grozījumi nosaka minimālās prasības Centrālās Bankas Apsardzes pārvaldes darbiniekiem, kuras ļaus viņus pielāgot militārā dienesta prasībām.

Miera laikā Aizsardzības pārvaldei ir jānodrošina Latvijas Bankas objektu aizsardzību no fiziskiem draudiem. Tā bija dibināta 1992. gadā. Darbinieku štatā ir 115 darbinieki. Viņus apmācīja speciālisti no ASV, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas un citām valstīm. Savukārt, šobrīd šie darbinieki konsultē armijas un Valsts policijas specvienības.

Ziņu lente
0