Visaktīvāk Latvija un Indija vēlas attīstīt sadarbību dzelzceļu nozarē

© Valsts kanceleja/ State ChancelleryВстреча премьер-министра Латвии Мариса Кучинскиса и министра иностранных дел Индии Мобашара Джавада Акбара
Встреча премьер-министра Латвии Мариса Кучинскиса и министра иностранных дел Индии Мобашара Джавада Акбара - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā savstarpējās biznesa konferences priekšvakarā notikusi Latvijas premjerministra Māra Kučinska un Indijas ĀM vadītāja Mobašara Džavada Akbara tikšanās, kurā tika apspriestas abu valstu sadarbības iespējas.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Latvija un Indija plāno attīstīt abpusējo sadarbību dažādās ekonomikas jomās, ziņo Ministru Kabineta preses dienests.

Šodien Rīgā notika Indijas ĀM vadītāja Mobašara Džavada Akbara tikšanās ar Latvijas premjerministru Māri Kučinksi, kurš apstiprināja Rīgas gatavību sadarboties ar Deli dažādās nozarēs. 

Sadarbība transporta nozarē ir attīstības stadijā, taču augsta uzmanība tiek pievērsta dzelzceļu nozarei. Loģistikas nozarē savstarpējo interesi izsaka gan valstu valdības, gan uzņēmumi.

Kravas vagoni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No Rīgas uz Ķīnu devies pirmais kravas vilciens

Par savstarpējo sadarbību liecina arī gaidāmā Indijas un Latvijas biznesa konference, kas norisināsies Rīgā 24. un 25. maijā. Tajā piedalīsies abu valstu biznesmeņi, kuri pārstāvēs tādas nozares kā transports, loģistika, izglītība, inovācijas un IT tehnoloģijas. Konferenci atklās Latvijas vicepremjers un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Mobašars Džavads Akbars.

Kučinskis apsveica jauno indiešu lēmumu turpināt mācības Latvijas universitātēs.

Ministri nosodīja terora aktu Lielbritānijas Mančestrā, kurš noticis naktī uz 23. maiju Eiropas Savienības lielākajā slēgtā tipa stadionā "Mančester Arena". Policija ziņo par 22 bojāgājušajiem un 59 ievainotajiem. Kučinskis atzina, ka pēdējā laikā šādi uzbrukumi Eiropā un arī pasaulē kopumā notiek nepiedodami bieži, un sabiedrībai ir jāapvieno savi spēki jebkāda terorisma pazīmju apkarošanā.

Ziņu lente
0