Politika

Vējonis sašutis par viņa vārda izmantošanu priekšvēlēšanu reklāmā

© AFP 2023 / JIM WATSONLatvijas prezidents Raimonds Vējonis
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis atgādinājis, ka vēlētājiem jāorientējas nevis uz konkrētiem cilvēkiem, bet gan uz to, ko pašvaldību un valsts labā paveikušas partijas.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka viņa vārda izmantošana priekšvēlēšanu reklāmā ir nepieņemama, vēsta Lsm.lv.

Valsts vadītājs gatavo vēstuli Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar lūgumu pārtraukt šādu metožu pielietošanu.

"Kā jau es teicu preses konferencē, kad mani ievēlēja prezidenta amatā, es esmu prezidents, kas ir politiski neitrāls un nepārstāv nevienu politisko partiju. Prezidents pārstāv tautas intereses, un šis princips nav mainījies," — teica Vējonis pēc tikšanās ar premjerministru Māri Kučinski.

Pēc prezidenta domām, vēlētājiem būtu jāpievērš uzmanība nevis konkrētu cilvēku reklāmai, bet gan tam, ko noteiktas partijas darījušas pašvaldību un valsts labā, un kādus jautājumus tās apspriež savā programmā.

Svetka-kandidāte: provokatīvs priekšvēlēšanu video satricina sociālos tīklus - Sputnik Latvija
Svetka-kandidāte: provokatīvs priekšvēlēšanu video satricina sociālos tīklus

"Šie būtu tie principi, pēc kuriem vajadzētu izvēlēties, nevis pēc tā, ka tiek reklamēta viena vai otra amatpersona," — viņš paziņoja.

3. jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas — tiks ievēlētas deviņas pilsētu un 110 novadu domes. Kandidātu saraksti tiek iesniegti atbilstošo pašvaldību vēlēšanu komisijās.

CVK rīcībā esošie dati par 23. aprīli liecina, ka uz 1614 deputāta vietām Latvijas pašvaldībās pretendē 7513 cilvēki, kuri balotējas 484 sarakstos.

Ziņu lente
0