Eurostat: gada laikā izaugusi ES ārējā tirdzniecība ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas brīvosta
Rīgas brīvosta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES galveno tirdzniecības partneru sarakstā Krievija ir pakāpusies no piektās vietas uz ceturto, teikts Eurostat atskaitē par ārējās tirdzniecības rādītājiem šī gada pirmajos trīs mēnešos.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Latvijas eksports laika posmā no 2017.gada janvāra līdz marta mēnesim sastādīja 2,8 miljardus eiro, kas ir par 14% vairāk, salīdzinājumā ar analoģisku periodu pagājušajā gadā, par to liecina Eurostat atskaite.

No kopējās eksportēto preču summas no Latvijas uz ES dalībvalstīm tika izvestas preces 2 miljardu eiro vērtībā un ārpus ES tika izvestas preces 0,8 miljardu vērtībā.

Bezdarbs samazinājies. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bezdarbs Latvijā samazinājies līdz rekordzemam līmenim

No šī gada janvāra līdz martam uz Latviju tika importētas preces ar kopējo vērtību 3,4 miljardi eiro, kas ir par 16% vairāk, nekā  pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos. No tiem 2,6 miljardus vērtā produkcija tika ievesta no Eiropas Savienības valstīm un 0,8 miljardus vērta produkcija no citām valstīm.

Kopējais Eiropas Savienības eksporta  apjoms 2017.gada martā sastādīja 175,6 miljardus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā pagājušā gada martā (150,8 miljardi eiro). Eiropas Savienības imports sasniedza 165,1 miljardu eiro un ir audzis par 14% salīdzinājumā ar pagājušā gada martu (144,9 miljardi eiro).

Par galvenajiem Eiropas Savienības tirdzniecības partneriem gada sākumā bija ASV, Ķīna, Šveice, Krievija, Turcija un Norvēģija.

ES eksports uz Krieviju šajā gadā sastāda 19.9 miljardus eiro, kas ir augstāk, ja salīdzina ar pagājušā gada sākuma rādītāju 18,8 miljardu eiro apmēru. Šī gada sākumā Eiropas Savienība importēja no Krievijas preces ar kopējo vērtību 39,3 miljardu eiro apmērā, kas ir vairāk nekā pagājušā gada 26,7 miljardi eiro.

Ziņu lente
0