Latvijā ir atklāta peldsezona

© Sputnik / Sergey MelkonovПляж Вецаки
Пляж Вецаки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz to, ka ūdens temperatūra paliek zema un peldēšanai nepiemērota, šodien startēja peldsezona, tā ilgs līdz 15. septembrim.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Sākot ar šodienu Latvijā ir atļauts peldēties: sezona ir atklāta, vēsta Veselības inspekcija.

Pirms sezonas sākuma inspekcija veikusi ūdens testus 56 oficiālajās pludmalēs visā valsts teritorijā, rezultāti uzrādīja ūdens kvalitātes atbilstību prasībām. Nākamās pārbaudes tiks veiktas 5. un 6. jūnijā.

Весенняя Рига - Sputnik Latvija
Drīzumā Latvijā atgriezīsies silts laiks

Turpmāk pārbaudes ar valsts budžeta līdzekļu izmantošanu tiks veiktas vismaz vienu reizi laika periodā no 15. maija līdz 15. septembrim.

Iestāde ziņos par pārbaužu rezultātiem pašvaldībām, kuru teritorijās atrodas pārbaudāmās pludmales. Tāpat informācija tiks atjaunota Inspekcijas mājaslapā.

Izdevums Ventas Balss raksta, ka līdz ar peldsezonas uzsākšanos Ventspilī darbu uzsāks pašvaldības policijas glābšanas dienests. Tā darbinieku atšķirības zīme būs sarkanās krāsas formastērps ar uzrakstu "Pludmales glābšanas dienests", un dienesta transportlīdzekļus varēs atpazīt pēc uzstādītajiem zaļajiem karodziņiem ar baltu krustu. Glābēju darba laiks ilgs no plkst. 10:00 līdz 22:00.

Peldsezona Latvijā turpināsies līdz 15. septembrim.

Pēc Latvijas Vides, geologijas un meteorologijas centra prognozēm, nedēļas beigās gaiss iesils līdz +25 grādiem. Iepriekš kļuva zināms, ka 21 Latvijas pludmalei tika piešķirts Zilais karogs.

Ziņu lente
0