Latvijas pārstāvis tika atzīts par labāko vīnzini Eiropā un Āfrikā

© JOE KLAMAR / AFPГлавный сомелье ресторана Vincents Раймондс Томсонс на конкурсе Sommelier EM 2017 в Вене, Австрия
Главный сомелье ресторана Vincents Раймондс Томсонс на конкурсе Sommelier EM 2017 в Вене, Австрия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Restorāna Vincents galvenais vīnzinis Raimonds Tomsons kļuva par prestižā starptautiskā konkursa Sommelier EM 2017 uzvarētāju Austrijas galvaspilsētā.

RĪGA, 15.maijs – Sputnik. Restorāna Vincents galvenais vīnzinis Raimonds Tomsons guva uzvaru starptautiskā vīnziņu konkursa Sommelier EM 2017 finālā Vīnē, ziņo lsm.lv. Raimondam Tomsonam piešķirts The A.S.I. Best Sommelier of Europe and Africa 2017 statuss sakarā ar to, ka šogad konkursam pievienojās speciālisti no Āfrikas valstīm: Marokas, DĀR un Maurīcijas.

© JOE KLAMAR / AFPRestorāna Vincents galvenais vīnzinis Raimonds Tomsons
Главный сомелье ресторана Vincents Раймондс Томсонс на конкурсе Sommelier EM 2017 в Вене, Австрия - Sputnik Latvija
Restorāna Vincents galvenais vīnzinis Raimonds Tomsons

Līdz šim 13 gadu garumā Sommelier EM konkurss notika tikai Eiropas mēroga čempionāta starp vīnziņiem. Par labākā vīnziņa statusu Vīnē cīnījās 36 speciālisti – vīnziņi.

Tomsons atzīmēja sacensību organizēšanas augsto kvalitāti.

"Pats konkurss bija ļoti profesionāli noorganizēts. Neskatoties, ka norise bija standarta – smags teorijas tests, aklās degustācijas, ēdiena un vīna saderības uzdevumi, praktiskais serviss un citi pārbaudījumi," pastāstīja Tomsons.

© JOE KLAMAR / AFPStarptautiskā konkursa Sommelier EM 2017 viesi
Гости конкурса Sommelier EM 2017 в Вене, Австрия - Sputnik Latvija
Starptautiskā konkursa Sommelier EM 2017 viesi

Uzvarētājs atzīmēja grūtības, kas gaidīja konkursa dalībniekus. 

"Katram uzdevumam bija apslēptie zemūdens akmeņi, kā piemēram, silta vīna pudele, kas jāatdzesē. Grūtākais bija nezaudēt savaldību, jo pārbaudījumus papildināja arī laika limits, bet fināls jau bija kā šovs uz skatuves, kuru tiešraidē sociālajos tīklos vēroja 26 miljoni skatītāju," —atzina uzvarētājs.

Tomsons pastāstīja, ka viņam ir gods atnest uzvaru Latvijai.

"Šis ir liels sasniegums un gandarījums, jo smagie treniņi un garās darba stundas sevi attaisnoja. Ir liels lepnums pieteikt mūsu mazās valsts vārdu globālajā vīna pasaulē. Liela pateicība man ir jāsaka ģimenei un visiem, kas mani atbalstīja, jo viens es to nebūtu varējis izdarīt," teica Tomsons.

Ziņu lente
0