Latvijai tuvojas sals: sinoptiķi paredz rekordus

© pixabay / kasiadziemLatvijai tuvojas sals
Latvijai tuvojas sals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi brīdina, ka valstij tuvojas, iespējams, visaukstākā maija nedēļa Latvijas vēsturē: Ziemeļu vējš, lietus un, iespējams, pat sniegs un krusa.

RĪGA, 8.maijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pēc sinoptiķu prognozēm, pirmā nedēļas puse Latvijai atnesīs šim gadalaikam neraksturīgu rekordzemu aukstumu. Gaidāms lietus, bet ir iespējams arī slapjš sniegs un krusa, un siltumu varēs gaidīt vien nedēļas beigās.

Visu darba nedēļu pūtīs mērens Ziemeļu vējš, kurš tuvākajā diennaktī pastiprināsies  un piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Dūraiņi - Sputnik Latvija
Latvijā gaidāmas maija salnas

Gaisa temperatūra tuvākajās dienās nolaidīsies līdz neraksturīgi zemām atzīmēm: naktī līdz +1…-4, piekrastes rajonos līdz —1…+3 grādiem. Dienā temperatūra svārstīsies +5…+10 grādu starpā. Temperatūra pie augsnes virsotnes var nolaisties līdz —10 grādiem. Tāpēc sinoptiķi brīdina dārzniekus par to, ka sals var draudēt pavasara stādiem, apdraudēti ir arī dzinumiem, kuri atrodas neapsildāmās siltumnīcās.

Nedēļas vidū laikapstākļi kļūs labāki, un atmosfēras spiediens virs Latvijas paaugstināsies, tādēļ debesis biežāk kļūs skaidras. Nedēļas otrajā pusē sinoptiķi sola sausu un saulainu laiku. Arī gaiss pamazām iesils: naktī līdz —1…+4 grādiem, un dienā līdz +8…+13 grādiem.

Jāpiebilst, ka neskatoties uz to, ka šī nedēļa nes salu un lietu, visā valstī aizvien saglabājas augsts ugunsgrēka draudu līmenis, tāpēc speciālisti aicina nededzināt kūlu.

Ziņu lente
0