Divas piemiņas dienas

© Sputnik / Sergey MelkonovUzvaras piemineklis Rīgā
Uzvaras piemineklis Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā 8. maijā tiek atzīmēta Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, 9. maijā – Eiropas diena. Valstī sākušies svētku pasākumi.

RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Latvija svin Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu. Valsts augstākās amatpersonas piedalījās ekumēniskā dievkalpojumā Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Dievkalpojums notika Doma baznīcā. Pēc tā sākās piemiņas pasākums Salaspils memoriālā, kur tika godināta koncentrācijas nometnes ieslodzīto un visu Otrā pasaules kara laikā šeit nomocīto cilvēku piemiņa, pēc tam — nolikti ziedi un vainagu Rīgas Brāļu kapos.

Pl. 14:00 Aizsardzības ministrijas vadība piedalīsies piemiņas pasākumos Lestenes Brāļu kapos, bet pl. 15:00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandierus Leonīds Kalniņš piedalīsies vainagu nolikšanas ceremonijā kapos Džūkstē, kur apglabāti vācu, latviešu un krievu karavīri.

Piemineklis Rīgas atbrīvotājiem Rīgā - Sputnik Latvija
Uzvaras piemineklis Rīgā paliks savā vietā

No 17:00 līdz 22:30 Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju karavīriem — Rīgas atbrīvotājiem biedrība "9maijs.lv" arī organizēs pasākumus, kas veltīti nacisma sagrāves 72. gadadienai.

Svētku programma turpināsies 9. maijā. No rīta ārvalstu diplomātisko misiju pārstāvji un veterāni noliks pie monumenta vainagus un ziedus, pēc tam sāksies ilgs koncerts, kurā piedalīsies dažādi vokālie, muzikālie un deju kolektīvi, ansambļi, populāras grupas un izpildītāji.

Par svētu īpašo viesi Rīgā šogad kļūs rokgrupa "ČAIF" no Krievijas, kā arī Krievijas Teātra mākslas universitātes mākslinieki.

Pl. 19:00 pasākuma dalībnieki godinās Lielā Tēvijas kara upuru piemiņu Klusuma Minūtē. Pl. 21:20 svētku viesus uzrunās Rīgas mērs Nils Ušakovs, bet 21:30 uz skatuves pie pieminekļa Atbrīvotājiem ar īpašo svētku programmu uzstāsies rokgrupa "ČAIF" no Krievijas. Svētku pasākumu pl. 22:45 noslēgs tradicionālais piecpadsmit minūtes ilgais salūts.

Ziņu lente
0