"Neapmierinoša" uzvedība Rīgas skolotājai

© pixabayЗапрещающий сигнал светофора
Запрещающий сигнал светофора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas centrā skolotāja apdraudējusi savu audzēkņu dzīvības, pārvedot tos pāri ielai neatbilstošā vietā, taču par šo pārkāpumu viņai pat nav piemērots sods.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Sociālo tīklu lietotāji ir sašutuši par skolotāju, kura pārkāpusi ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot bērnu drošību, bet policijas darbinieki sodījuši viņu ar… brīdinājumu.

Šajā stāstā pārsteidz viss: kā skolotājai kopā ar skolēniem izdevies šķērsot ielu tam nepiemērotā vietā, un kādu sodu viņai par to uzlika.

Pēc policijas datiem, šis incidents noticis 22. aprīlī dienas vidū tieši Rīgas centrā. Pārkāpumu pat piefiksējusi policijas videokamera. Videoierakstā skaidri redzams, kā skolotāja izskrien uz Raiņa bulvāra brauktuves un ved līdzi arī bērnus.

Tikai ar brīnumu var paskaidrot to faktu, ka transporta kustība tobrīd nebija tik dzīva, un skolotājas darbības neizraisīja upurus un nekaitēja bērniem. Skolotājas rīcības motīvi nav saprotami, ņemot vērā, ka gājēju pāreja ar luksoforu atradās 30 metru attālumā.

Policijas patruļa, kas pamanīja pārkāpēju, nekavējoties steidzās pie sievietes. Taču noskaidrojot, ka viņa līdz šīm iepriekš nav sodīta, kārtības sargi nolēma piemērot tikai brīdinājumu.

Tika noformēts administratīvais protokols, taču skolotāja traucēja viņiem to darīt, apgalvojot, ka neko nav pārkāpusi.

Tomēr policijas darbinieki ir pārliecināti: skolotāja pārkāpusi noteikumus un apdraudējusi skolēnu dzīvības — nevienam bērnam nebija gaismas atstarojoša apģērba elementa. Savukārt sociālo tīklu lietotājus, šķiet, stipri izbrīnīja policijas lēmums un viņi neslēpa savu sašutumu — komentāri zem šokējošā video ir vienprātīgi:

"Vai tas nav stulbums? Nepiemērotā vietā šķērsoja ceļu un apdraudēja skolēnu dzīvības, un policija izteikusi brīdinājumu? Ja es braukšu ar mašīnu pie sarkanās gaismas un nevienu neapdraudēšu, tad es saņemšu gan soda naudu, gan soda punktus. Kad beidzot sāks sodīt tādus gājējus?", "Skolēnu vecākiem ir tiesības zināt šīs skolotājas vārdu, uzvārdu un darba vietu ", "Ceru, ka policija nosūtīs šo videoierakstu skolas vadībai. Man, kā vecākam, ir interesanti, vai skola sarīkos sarunu ar šo skolotāju. Man kā šoferim, patiešām svarīgi, lai reiz tāds bērnu bars nenokļūtu zem mana auto."

Ziņu lente
0