Aptauja: arvien mazāk Latvijas iedzīvotāju gatavi doties peļņā uz ārzemēm

© Sputnik / Sergey MelkonovLidosta "Rīga"
Lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar statistikas datiem, pēdējos gados samazinās iedzīvotāju skaits, kuri tuvākajā laikā ir gatavi doties strādāt uz citām valstīm.

RĪGA, 4. maijā — Sputnik. Iedzīvotāju skaits, kuri grasās aizbraukt strādāt uz ārzemēm, gada laikā sarucis par 4%, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti.

"Gada laikā samazinājies Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kuri būtu gatavi tuvāko gadu laikā doties strādāt uz ārvalstīm (no 17% uz 13%)," —savā Twitter mikroblogā norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Latvijas iedzīvotājiem tika uzdots jautājums: "Cik liela ir iespēja, ka tuvāko gadu laikā jūs varētu doties strādāt uz ārzemēm?" 13% atbildējuši, ka šāda iespējamība ir ļoti augsta vai augsta (pērn — 17%). 24% uzskata, ka šāda varbūtība ir neliela. Pieaudzis tādu cilvēku skaits, kuri šādu iespēju vērtē kā niecīgu, no 52% līdz 57%.

Pētījums tiek veikts kopš 2005. gada. Visvairāk Latvijas iedzīvotāji vēlējās strādāt ārzemēs krīzes 2009. gadā — 26% atbildējuši apstiprinoši. Vienlaikus vairāk nekā puse iedzīvotāju nebija gatavi braukt uz ārzemēm mierīgajā 2007. gadā — tādu bija 60%.

Ziņu lente
0