Interese par uzturēšanās atļaujām pret investīcijām ir sarukusi desmitkārt

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs gadu laikā Latvijā krasi samazinājies izniegto uzturēšanās atļauju skaits personām, kas iegādājušās nekustamo īpašumu vai investējušas līdzekļus uzņēmumos. Varasiestādes uzskata, ka ārvalstniekiem dārgi izmaksā nopirktā mājokļa uzturēšana.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) rīcībā esošie dati liecina, ka no šī gada 1. janvāra līdz 25. aprīlim izsniegtas 205 uzturēšanās atļaujas trešo valstu pilsoņiem, kuri Latvijā iegādājušies nekustamo īpašumu vai investējuši līdzekļus uzņēmumos, vēsta Latvijas radio.

Rīgas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kas notiks ar uzturēšanās atļaujām Latvijā

Mediji informē, ka 2014. gadā šajā pašā periodā izsniegtas 2250 uzturēšanās atļaujas — desmitkārt vairāk.

PMLP atzīmē, ka cilvēki biežāk atsakās no jau izsniegto uzturēšanās atļauju pagarināšanas. Pārvaldes vadītāja vietniece Maira Roze uzskata, ka tam par iemeslu varētu būt nekustamo īpašumu uzturēšanas augstās izmaksas Latvijā.

"Regulāri ik mēnesi sniedzam informāciju par ārvalstniekiem, kuri nav norādītajā termiņā reģistrējuši uzturēšanās atļauju. Taču, ja viņi to nav izdarījuši trīs mēnešu laikā, dokumentu iespējams anulēt — tas sniedz iemeslu tā anulēšanai," — paskaidroja Roze.

Pie tam kopš gada sākuma Drošības policija nav atļāvusi izsniegt uzturēšanās atļauju 30 ārvalstniekiem, 11 trešo valstu iedzīvotājiem dokuments anulēts. Gandrīz pusē gadījumu tas saistīts ar valsts drošības iespējamo apdraudējumu.

Iepriekš vēstīts, ka kopš 2016. gada 1. jūlija Imigrācijas likumā iekļauta norma, kas ļauj uzturēšanās atļauju piešķiršanas lēmuma pieņemšanai izmantot informāciju, ko sniedz ne tikai Drošības policija, Satversmes aizsardzības birojs, Valsts policija un līdzīgi ārvalstu dienesti, bet arī Kara izlūkošanas un drošības dienests.

Ziņu lente
0