Latvijas Nacionālā bibliotēka sagaidījusi miljono apmeklētāju

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas Nacionālā bibliotēka
Latvijas Nacionālā bibliotēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LNB pārcēlās uz Gaismas pili 2014. gadā

RĪGA, 29. aprīlis- Sputnik. Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) vakar sagaidīja savu miljono apmeklētāju kopš pārcelšanās uz Gaismas pili pirms trim gadiem, ziņo Latvijas Televīzijas portāls.

Par "jubilejas" viesi kļuvis IT speciālists Kristaps Šūlmeisters.

Gaismas pils. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Gaismas pils: putekļu sūcējs, fēns vai ledusskapis

Viņš ieradās bibliotēkā pēc tehniskās literatūras darba vajadzībām. LNB darbinieki sagaidīja viņu ar aplausiem un torti. Šūlmeisters neslēpa savu apmulsumu. " Šis notikums bija tāds neliels pārsteigums…" — viņš sacīja. Un piebilda, ka miljons apmeklētāju trīs gadu laikā ir iespaidīgs skaitlis, kā arī novēlēja bibliotēkai vēl vienu miljonu apmeklētāju nākamajos trīs gados.

Katru dienu LNB apmeklē lasītāji un pasākumu apmeklētāji. Atnāk arī tūristi. Bibliotēkā reģistrēti 120 tūkstoši lasītāju. Parastā darba dienā to apmeklē aptuveni tūkstoš cilvēku, brīvdienās šis skaitlis palielinās divkārt. Vienā dienā bibliotēka var pieņemt 3000 cilvēku, vienlaikus lasītavās var strādāt tūkstoš cilvēku.

2016. gadā bibliotēkā tika organizētas 2485 ekskursijas 40 tūkstošiem cilvēku. Kopējais pasākumu skaits LNB teritorijā pagājušajā gadā sasniedzis 600.

Ziņu lente
0