Rīgā atteikušies krievu valodā pasaukt TC apmaldījušos bērnus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības centra Azur darbinieki paskaidrojuši, ka likums aizliedz sniegt paziņojumus krievu valodā.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Tirdzniecības centra darbinieki noraidījuši sievietes lūgumu pasaukt bērnus mikrofonā krievu valodā, vēsta mixnews.lv, atsaucoties uz Facebook lietotājas Anna Shape teikto.

"Labdien! Gribu pastāstīt, cik nepatīkama situācija man radās tirdzniecības centrā Azur. Atvedu bērnus parotaļāties spēļu istabā, kas atrodas kompleksa teritorijā. Kad bija laiks doties prom, sūtīju bērnus apģērbties. Atrados trīs metru attālumā no ģērbtuves, taču nepamanīju, ka bērni, uzvilkuši apavus, nolēma paslēpties un ierāpās vienā no netālajām mājiņām," — sieviete stāstīja sociālajā tīklā.

Viņa piebilda, ka "neviena no spēļu istabas darbiniecēm pat necentās man palīdzēt" meklēt bērnus.

"Pārmeklējusi visus stūrus (panikā man pat neienāca prātā ieskatīties mājiņās), skrēju viņus meklēt pa veikalu un vērsos informācijas centrā ar lūgumu pasaukt viņus pēc vārdiem. Man atbildēja, ka pasaukt var tikai latviešu valodā, krieviski — "likums aizliedz"," — sūdzējās Shape.

Sieviete piebilda, ka viņas bērni nepārvalda latviešu valodu, jo Latvijā nedzīvo un ieradušies tikai ciemos.

Таблички с названиями улиц на латгальском и латышском языках - Sputnik Latvija
VVC stāsta, kā tūristu rādītāji krievu valodā grauj sabiedrību

"Es cienu jebkuru valodu un ar to saistītus noteikumus, bet, pirmkārt, mēs nedzīvojam Latvijā un, attiecīgi, latviešu valodu ģimenē zinu tikai es (ieradāmies apciemot vecmāmiņu). Bet, otrkārt, tāda likuma nemaz nav! Mēģināju to meitenēm paskaidrot, taču saskāros ar aukstu neizpratni, mikrofonu man arī neiedeva," — turpina stāstu Facebook lietotāja.

Viņa piebilda, ka "speciāli izstaigājusi lielākos universālveikalus pilsētā un visur informācijas nodaļā saņēmusi atbildi, ka informācija par meklējumiem vai jebkādas citas steidzamas ziņas iespējams sniegt jebkurā valodā".

Sava stāsta noslēgumā Shape ieteica visiem, kas nepārvalda latviešu valodu "turēties tālāk no šī veikala un tā darbiniekiem".

Tirdzniecības centra Azur pārstāvji apstiprināja informāciju par incidentu, taču atteicās sniegt komentārus par to.

Ziņu lente
0